Як люди залежать від температури наколишнього середовища?

Як люди залежать від температури наколишнього середовища?

23.02.16 19:47 0 979

Люди - живі істоти, які потребують кисню, необхідному для життя і хорошого самопочуття. Коли температура навколишнього середовища знижується, спостерігається насичення повітря киснем. При потеплінні ж, навпаки, в повітрі стає менше кисню, через що дихати в жарку погоду набагато важче.

При підвищенні температури повітря, знижується атмосферний тиск, тому в цей час страждають, в першу чергу, люди з захворюваннями органів дихання, серця і судин. При зниженні температури і підвищення атмосферного тиску найважче доводиться астматикам, гіпертонікам, а також людям, що страждають на сечокам'яну хворобу і захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

При виражених коливаннях температури навколишнього середовища (протягом доби приблизно на 10 градусів) спостерігається підвищене вироблення гістаміну в організмі. Гістамін є речовина, що провокує розвиток алергічних реакцій в організмі навіть здорових людей, а тим більше, алергіків.

Яким чином можна допомогти?

  • Якщо очікується різке похолодання, то слід обмежити вживання тих продуктів, які здатні викликати алергію (томатів, кави, шоколаду, цитрусових).
  • У спеку організм втрачає багато рідини, тому влітку необхідно пити більше очищеної води, що допоможе зберегти здоровими нирки, судини і серце.
  • Завжди прислухайтеся до порад синоптиків. Знаючи, чого очікувати від погоди, ви зможете зменшити ймовірність загострення хронічних захворювань і уберегти себе про виникнення нових проблем з вашим здоров'ям.

Що представляють собою магнітні бурі і який вплив мають вони на самопочуття людей?

Сонячні затемнення, спалахи на сонці, а також інші космічні та геофізичні фактори впливають на здоров'я людей. В останні роки під час прогнозу погоди часто повідомляють про магнітні бурі, а також попереджають про можливі загостреннях певних захворювань.

Кожна людина по-своєму реагує на магнітні бурі, але зауважує це не кожен, і не кожен пов'язує зміни в самопочутті з магнітними бурями. Згідно зі статистикою, саме в такі дні найчастіше викликають люди швидку допомогу з приводу інсультів, інфарктів і гіпертонічних кризів. У дні магнітних бур збільшується число госпіталізацій в неврологічні та кардіологічні відділення, а також зростає кількість смертей через інсультів і інфарктів.

Чим заважають нам жити магнітні бурі?

У період магнітних бур відбувається пригнічення роботи гіпофіза. Гіпофіз розташований в головному мозку і виробляє мелатонін. Мелатоніном називают речовину, що контролює функціонування статевих залоз, а також кори надниркових залоз, від роботи якої залежить метаболізм, а також адаптація організму до несприятливого впливу навколишнього середовища.

У період магнітних бур вироблення мелатоніну пригнічується, а в корі надниркових залоз спостерігається збільшення вироблення гормону стресу - кортизолу.

Систематичний вплив на організм магнітних бур може послужити причиною збою біоритмів, контрольованих гіпофізом. Це може привести не тільки до погіршення самопочуття, але також до серйозних проблем зі здоров'ям: появі неврозів, синдрому хронічної втоми, порушення гормонального фону.

Одинадцять способів позбавлення від метеозалежності:

  • Біг, ходьба;
  • Плавання;
  • Загартовування;
  • Достатній сон;
  • Регулярні прогулянки на повітрі;
  • Повноцінне і здорове харчування;
  • Корекція емоційної сфери (бесіди з психологом, масаж, йога, релакс);
  • Харчування сезонними продуктами;
  • Нормалізація ваги;
  • Відмова від шкідливих звичок;
  • Прийом вітамінів.

При різкій зміні погоди обмежте свою рухову активність, намагайтеся уникати фізичного та емоційного навантаження, не переїдайте, контролюйте артеріальний тиск, приймайте вітаміни і заспокійливі препарати і гуляйте не менше години на свіжому повітрі перед сном.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Тернопільські школярі ...
Наступна новина: Какие бывают емкости для ...

КОМЕНТАРІ