За сприяння Міжнародного фонду «Відродження» на Вінниччині запроваджується модель поліцейської діяльності на засадах взаємодії поліції та громади (+фото)

За сприяння Міжнародного фонду «Відродження» на Вінниччині запроваджується модель поліцейської діяльності на засадах взаємодії поліції та громади (+фото)

24.02.16 15:12 0 525
В облдержадміністрації головою ОДА Валерієм Коровієм та заступником виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Тарасом Качкою був підписаний Меморандум про співпрацю між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Міжнародним фондом «Відродження» щодо впровадження на Вінниччині поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду.

В робочій зустрічі, на якій обговорювалась концепція Програми, також взяли участь: перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко, перший заступник голови обласної Ради Людмила Щербаківська, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Глянько, представники Міжнародного фонду «Відродження».

У вступному слові Валерій Коровій підкреслив, що співпраця з Міжнародним фондом «Відродження», який є проєвропейською та ринково орієнтованою організацією, традиційно є дуже важливою для Вінницької області: « Особливо актуальною є така співпраця у час «коли зроблено потужний реальний крок до реформування країни – створено нову патрульну поліцію, яка має надзвичайно великий кредит довіри у населення. Учора до роботи приступив підрозділ патрульної служби Національної поліції України у місті Вінниці. В присутності Президента і найвищих посадових осіб держави присягу на вірність народу України склали 255 нових поліцейських»,- зазначив голова ОДА.

За його словами, запровадження ефективних моделей діяльності поліції з урахуванням правоохоронних потреб місцевих громад є одним із пріоритетів держави. Таку ж ціль ставить перед собою Міжнародний фонд «Відродження», реалізовуючи в Україні низку проектів правоохоронного спрямування.

«Метою нашої Програми є запровадження на території обраних регіонів Вінниччини (мікрорайон «Вишенька» у м. Вінниця та місто Бар) ефективних моделей діяльності поліції з урахуванням правоохороних потреб місцевих громад. Для нас дуже важливим є те, щоб наші проекти втілювались на практиці, а не залишались у гаслах чи на папері»,- підкреслив Тарас Качка,- тож в умовах, коли створюється нова поліція, необхідно,щоб первинний ентузіазм переріс у реальну допомогу в щоденній роботі правоохоронців».

В рамках Програми, планується впровадження комунікаційної платформи «Електронний кабінет дільничного офіцера поліції» та створення на визначених проектом територіях «консультативно – тренінгових центрів», які й будуть осередком комунікацій з громадськістю, сприятимуть вихованню лояльного ставлення до поліції та усвідомленню власної відповідальності за безпеку у своєму районі.

Основні напрямки «пілотного» проекту щодо налагодження європейського формату роботи поліції на Вінниччині окреслив директор програми «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» Роман Романов.

Після обміну думками учасників зустрічі, був підписаний Меморандум про співпрацю.

«Я переконаний, що співпраця фонду з владою Вінниччини дасть позитивні результати вже в найближчій перспективі. Ще раз хочу подякувати керівництву Міжнародного фонду «Відродження» за те, що Вінниччина, завдяки підписаному Меморандуму, зможе активно залучитись до реалізації тих проектів фонду, які дозволяють пришвидшити запровадження в Україні європейських цінностей в забезпеченні правопорядку, захисті честі та гідності, життя та здоров'я громадян»,- підсумував Валерій Коровій.

Довідка:

Завданнями досліджень, які проводитиме Міжнародний фонд «Відродження» є такі:

- вивчити ставлення населення до поліції в цілому і до окремо взятих працівників, що працюють на території проживання респондентів;

- з'ясувати проблеми і правопорушення, що хвилюють людей більш за все на території, де проживають;

- з'ясувати бажання місцевого населення співпрацювати з поліцією у сфері забезпечення громадського порядку та безпеки за місцем проживання;

- з'ясувати відношення поліцейських до криміногенної обстановки на території обслуговування, до проблем, що, на їхню думку, мають першочергову важливість та про необхідність співробітництва з населенням тощо.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: допоможи ...
Наступна новина: Тернопілля: ще 100 сімей на ...

КОМЕНТАРІ