В Луцьку з початку 2016 року свідоцтво про право власності на нерухоме майно не видається

В Луцьку з початку 2016 року свідоцтво про право власності на нерухоме майно не видається

24.02.16 19:14 0 760
З метою поліпшення процедури державної реєстрації речових прав на нерухоме майно був прийнятий Закон України “Про внесення змін до Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”.

Вказаним Законом, який вступив в дію з 1 січня 2016 року, передбачено такі зміни:

Державна реєстрація права власності й інших речових прав проводиться у строк, що не перевищує 5 робочих днів.

Документи, що видаються за результатом розгляду заяв у сфері державної реєстрації прав, заявник може отримувати як в електронному, так і в паперовому вигляді. При цьому документи, отримані в електронній і паперовій формі, матимуть однакову юридичну силу.

Не передбачено видачі свідоцтв про право власності на нерухоме майно, на відміну від законодавства, що діяло до 1 січня 2016 року.

Інформація з Державного реєстру речових прав за бажанням заявника може бути надана у паперовій формі з урахуванням строку державної реєстрації, за який сплачено реєстраційний збір, шляхом її друку за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав на аркушах паперу форматом А4 (210 х 297 міліметрів) без використання спеціальних бланків, проставлення підпису та печатки державного реєстратора.

Саме тому інформаційні довідки з Державного реєстру речових прав видаються без використання спеціальних бланків, проставлення підпису та печатки.

Рішення, дії чи бездіяльність державного реєстратора, суб'єкта державної реєстрації прав можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України, його територіальних органів або до суду.

З дня набрання чинності цим Законом нотаріуси наділяються повноваженнями державних реєстраторів прав на нерухоме майно та можуть здійснювати державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень без вчинення нотаріальної дії щодо такого майна.

Департамент “Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку”

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Міжнародний бізнес-форум ...

КОМЕНТАРІ