В Житомирській області посилено соціальний захист дітей

В Житомирській області посилено соціальний захист дітей

24.02.16 18:19 0 572
21 лютого набрав чинності Закон України від 26.01.2016 № 936-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми».

Зміни спрямовані на вдосконалення системи забезпечення прав дітей в Україні шляхом удосконалення механізмів та процедур прийняття рішень щодо захисту дитини за місцем її проживання, підтримки сімей з дітьми, які потрапили в складні життєві обставини, постраждали в результаті військовий дій або збройних конфліктів.

Законом вносяться зміни в 9 діючих законів України, спрямовані на приведення чинного законодавства у відповідність до Конвенції ООН про права дитини.

Норми Закону забороняють участь дітей у воєнних діях і збройних конфліктах, а також залучення, фінансування, матеріальне забезпечення, навчання з метою використання у збройних конфліктах інших держав або насильницьких діях, спрямованих на повалення державної влади чи порушення територіальної цілісності, використання у військових конфліктах чи діях, залучення та/або втягнення дітей у пропаганду війни і т.п.

Крім того, визначено обов'язок держави щодо відселення дітей, які опинилися або які можуть виявитися в зоні військових дій або збройних конфліктів, в безпечні райони.

Якщо дитина з якихось причин залишилася без нагляду батьків, держава повинна здійснювати пошук членів її сім'ї з метою возз'єднання з рідними. Також держава повинна здійснювати розшук і повернення в Україну всіх дітей, які були незаконно вивезені за її межі.

Вдосконалюється процедура реєстрації дітей, які є внутрішньо переміщеними особами. Зокрема, діти старше 14 років зможуть самостійно зареєструватися в органах соціального захисту. Разом з тим, чітко визначена процедура реєстрації дітей у віці до 14 років, які переїхали з тимчасово окупованих територій без супроводу батьків.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Міська рада ...
Наступна новина: Прокуратура не дозволила ...

КОМЕНТАРІ