В Житомирській області неподалік від дитячого табору виявлено артснаряд

В Житомирській області неподалік від дитячого табору виявлено артснаряд

24.02.16 12:45 0 526
19 лютого до Служби порятунку «101» від правоохоронців надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечного предмету поблизу дитячо-юнацького оздоровчого табору «Соколятко». Заклад розташований у лісосмузі біля с. Скраглівка Бердичівського району та працює лише в літній сезон. До місця виклику виїхали бійці ДСНС 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік на автоцистерні.

Вони встановили, що майстер лісу, проводячи огляд території, натрапив на підозрілий металевий предмет, схожий на вибухонебезпечний, який лежав на відстані 70 м від оздоровчого закладу. Ймовірно, його залишили «мисливці» за металобрухтом, які викопали боєприпаси із землі. Фахівці ідентифікували небезпечну знахідку як артилерійський снаряд калібром 45 мм. Місце виявлення огородили та виставили охорону.

22 лютого група піротехнічних робіт Управління знищила небезпечне «відлуння» війни на спеціальному полігоні.

Рятувальники Житомирщини вкотре закликають громадян: помітивши вибухонебезпечний предмет або щось зовні схоже на нього – негайно телефонуйте за номером «101»! Не випробовуйте долю – не чіпайте його! В жодному разі не можна розбирати чи розпилювати боєприпаси, самостійно переносити чи перекочувати їх з місця на місце. Не збирайте та не здавайте такі предмети у пункти прийому металобрухту. Убезпечте від біди себе та своє оточення!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Негода наробила шкоди на ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ