З початку проведення АТО на Тернопіллі 100 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості

З початку проведення АТО на Тернопіллі 100 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості

24.02.16 11:50 0 526
До місцевих центрів зайнятості Тернопілля з метою пошуку роботи, починаючи з березня 2015 року, звернулося 635 демобілізованих учасників АТО. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

«Ці люди, які пережили жахіття війни, потребують особливої нашої уваги та підтримки, – сказав директор ОЦЗ. – В обслуговуванні їх ми враховуємо як соціальні, так і емоційні, психологічні аспекти».

Усім їм надаються інформаційні та консультаційні послуги щодо сприяння працевлаштуванню. Їх ознайомлено з умовами започаткування власного бізнесу, залучення до тимчасової зайнятості, з можливостями охоплення професійним навчанням чи перенавчанням за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

«На 17 лютого цього року уже працевлаштовано 100 атошників, з них 46 отримали допомогу по безробіттю одноразово для організації підприємництва, – додав Петро Химейчук. – 48 демобілізованих воїнів пройшли профнавчання, 8 ще продовжують навчатися за направленням служби зайнятості».

Крім того, фахівці центрів зайнятості області отримали у місцевих військкоматах списки загиблих учасників АТО з метою сприяння у працевлаштуванні членам їх сімей. Серед 69 опитаних осіб 62 не потребували роботи (пенсія за віком, перебувають у трудових відносинах, займаються особистим селянським господарством). Із семи осіб, які виявили бажання працювати, п'ятьом за допомогою служби зайнятості надано місця праці, одна людина працевлаштувалася самостійно, ще одна особа має намір звернутись за сприянням у пошуку роботи до служби зайнятості.

Відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості (телефон 23-49-77).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ