Як вибрати дитячий батут?

Як вибрати дитячий батут?

24.02.16 19:54 0 1247

Серед величезного розмаїття дитячих іграшок і розважальних центрів хочеться знайти те, що найбільше підійде саме вашій дитині, те, що допоможе йому стати здоровішими або дізнатися що-небудь корисне або нове. Батут - це не просто іграшка, і до його вибору варто поставитися відповідально.

Що таке батут?

Батут - це спеціальний спортивний снаряд, який використовується як для розваги, так і для фізичного розвитку дитини. Крім того, корисна покупка такого виробу не тільки дітям, а й дорослим. Величезний вибір фірм і моделей змусить розгубитися навіть спокушеного в цьому питанні покупця.

Чим корисний дитячий батут?

Крім радості і веселощів від стрибків на батуті, використання цього снаряда приносить величезну користь для здоров'я вашої дитини. Ось далеко не весь перелік позитивних властивостей батутів:

  • Допомога в розвитку різних груп м'язів, особливо ніг;
  • Значне поліпшення координації руху, а також роботи вестибулярного апарату;
  • Зміцнення загального здоров'я дитини;
  • При заняттях на батуті відбувається поліпшення роботи систем дихання і кровопостачання;
  • Усунення страху висоти;
  • Активізація обмінних процесів в організмі дитини.

Які бувають дитячі батути?

Перед тим, як вибирати батут для дитини, бажано розібратися які бувають види цих спортивних снарядів, в чому їх відмінності, а також з'ясувати всі позитивні і негативні сторони кожного. Існує кілька різновидів моделей дитячих батутів:

  • Надувні батути

Надувні батути володіють масою корисних властивостей для здоров'я і тренування м'язів вашої дитини в ігровій формі. У спущеному вигляді компактні, м'які бортики такого виробу оберігають малюка від травм і падінь. Процес установки займе мало часу, і для цього не потрібно викликати фахівця. До того ж у цих моделей не висока ціна і різноманіття форм, розмірів і кольорів, а особливого догляду за собою вони не вимагають. Варто також відзначити, що у такого батута є ряд негативних якостей, серед яких менша стрибучість, потреба постійної підкачки повітрям. Ще існує ризик пошкодження виробу, а при установці слід ретельно підбирати місце. Не встановлюйте надувний батут на сонячній ділянці або на красивому газоні. У першому випадку він буде неприємно пахнути, а в другому - зіпсує зовнішній вигляд території.

  • Батути із сіткою або пружинні батути

Такий батут складається з міцної рами і натягнутою на неї сітки. Ці вироби купуються батьками більше для фізичного розвитку, ніж для розваги на відміну від надувних варіантів. Серед позитивних якостей таких батутів:

1. Наявність захисної сітки, яка захищає дитину від травм і падінь;

2. Використання якісних міцних матеріалів;

3. Дуже добре підходять для розваги на вулиці;

4. Вписуються в будь-який дизайн ділянки, так як вони нейтральні за зовнішнім виглядом;

5. Легко витримують різкі перепади температури, укуси і подряпини тварин, підвищену вологість; Тривалість використання більше, ніж у надувних моделей.

З недоліків можна виділити високу ціну, а також те, що займають вони досить багато місця навіть в складеному стані і підходить тільки для вулиці.

  • Міні-батути

Даний батут ідеальне рішення для покупки. Маленький розмір і невелика висота дозволяють використовувати їх вдома навіть в невеликих кімнатах. До того ж, підходить він не тільки для дітей, так як деякі моделі розраховані на вагу до 70 кг. Для занять на них не потрібно якоїсь спеціальної підготовки. Він легко складається і встановлюється, має зручну ручку для безпеки. І у такого батута немає вікових обмежень. Але при заняттях з дитиною будьте обережні і не залишайте її без нагляду. Звернути увагу і на місце майбутнього розташування батута.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ