Микола Копачевський: «Сьогодні пріоритетом є забезпечення якісного виконання обласного бюджету,ефективного цільового використання бюджетних коштів» (+фото)

Микола Копачевський: «Сьогодні пріоритетом є забезпечення якісного виконання обласного бюджету,ефективного цільового використання бюджетних коштів» (+фото)

25.02.16 17:21 0 633
На цьому наголосив під час прес-конференції директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський. За його словами, на 4-й сесії обласної Ради 7 скликання було прийнято рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік», що завершило першу стадію бюджетного процесу.

Цим рішенням було внесено зміни до обласного бюджету у зв'язку з прийняттям низки поправок до Податкового кодексу та Бюджетного кодексу України. А з іншого боку, це дало змогу розподілили фінансові ресурси, вільні залишки коштів станом - на 1 січня 2016 та фінансові ресурси, які були централізовані з 16 грудня 2015 року.

«За рахунок змін податкового законодавства України, зокрема, збільшення нормативів відрахувань та ставки податку, розширення бази оподаткування, ми з пересторогою відносились до формування дохідної частини,- адже, прогнозований обсяг бюджету міг не виконати дохідну частину. Але виконання бюджету за січень-лютий місяць поточного року свідчить про позитивні зрушення. Однак більш впевнено говорити про це можна буде лише по завершенні першого кварталу», - зауважив Микола Копачевський.

На сьогоднішній день, Вінниччина виконує обласний бюджет на 11% і бюджет області – на 13%. Проте, січень і лютий – це місяці, коли відсутні сезонні польові роботи в аграрному сеторі. Як правило, валові надходження до бюджету збільшуються у березні-травні місяці.

«Станом на 22 лютого 2016 року до зведеного бюджету області по доходах загального фонду (без міжбюджетних трансферів) надійшло 442,1 млн. грн., або 12,6% до затвердженого місцевими радами плану на рік, з врахуванням змін (3496,6 млн. грн.) та 92,5% до плану на 2 місяці (478,1 млн. грн..), при цьому, план на 2 місяці вже виконано по 21 бюджету районів і міст обласного значення. До обласного бюджету надійшло з початку року 59,3 млн. грн.., або 10,1% плану на рік, затвердженого облрадою з врахуванням змін (586,5 млн.грн.) та 87,8% до плану на 2 місяці (67,6 млн.грн.) », - повідомив Микола Копачевський.

При розподілі додаткових та перерозподілі наявних ресурсів, частину коштів спрямовано на покриття першочергових потреб установ та закладів, що фінансуються з обласного бюджету, в коштах на капітальні ремонти аварійних об'єктів, посилення матеріально-технічної бази установ та закладів обласного рівня.

Здійснено фінансування обласних закладів програмного характеру для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку нашого регіону.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі читці ...
Наступна новина: Громадські організації ...

КОМЕНТАРІ