Вінниччина долучилась до формування Ініціативи «Відкритий Уряд» на 2016-2018 роки (+фото)

Вінниччина долучилась до формування Ініціативи «Відкритий Уряд» на 2016-2018 роки (+фото)

25.02.16 11:33 0 572
20 вересня 2011 року в ході сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 країн-засновниць (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство та Сполучені Штати Америки) підписали Декларацію «Відкритий Уряд» та оголосили національні плани дій. Для того, щоб стати членом «Партнерство «Відкритий Уряд» (ПВУ), країни повинні прийняти Декларацію «Відкритого Уряду» на рівні представників урядів та надати національний план дій, розроблений за участю представників громадянського суспільства, та погодитися на незалежне оцінювання результатів своєї діяльності. 1 листопада 2013 року свої наміри приєднатися до Партнерства підтвердило 60 країн, в тому числі і Україна.

Вінницька обласна державна адміністрація в тому ж році розпочала впроваджувати реалізацію Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», здійснюючи відповідні заходи в усіх тематичних сферах.

Зокрема, це стосується посилення партнерської взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства; залучення громадськості до формування та реалізації державної політики, забезпечення доступу до публічної інформації; запобігання та протидія корупції; підвищення якості надання адміністративних послуг; впровадження технологій електронного урядування та розвитку електронної демократії.

23 лютого Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації провів засідання «круглого столу» щодо обговорення проекту річного плану реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016-2018 роках. У обговоренні взяли участь представники органів державної влади області та м.Вінниці, дорадчих органів при облдержадміністрації, громадських організацій, представники державних служб, відповідальних за розвиток інформаційних технологій, а також експерти з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Всі пропозиції та зауваження, запропоновані під час обговорення проекту Плану обласна державна адміністрація надішле до Кабінету Міністрів України для подальшого врахування при затвердженні загальнонаціонального плану дій.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ