В Житомирській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 3 тис. 625 вибухонебезпечних предметів

В Житомирській області з початку року піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 3 тис. 625 вибухонебезпечних предметів

25.02.16 18:56 0 584
Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території України з метою виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Так, лише впродовж 23 лютого піротехніками Служби порятунку здійснено 30 виїздів, в ході яких виявлено та знешкоджено 140 боєприпасів. Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 3 тис. 625 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 8 авіаційних бомб.

Зокрема, 22 лютого групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Чернігівській області знищено 10 артилерійських снарядів калібром 76 мм часів минулих війн, які було виявлено на відкритій території біля с. Івангород Ічнянського району.

Цього ж дня, в Івано-Франківській області піротехніки ДСНС знешкодили 20 боєприпасів часів Другої світової війни, що виявлені під час проведення благоустрою та очистки дерев на узбіччі дороги «Івано-Франківськ – Тисмениця» в м. Тисмениці.

Крім того, на Полтавщині, в с. Підгірне Кременчуцького району Полтавської областігрупою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області знищено 8 артснарядів калібру 75 мм часів минулих війн, що були напередодні виявлені в лісовому масиві місцевим мешканцем.

Також 22 лютого група піротехнічних робіт Управління ДСНС у Житомирській області знищила артснаряд калібром 45 мм, що знайдений неподалік від дитячого табору.

Рятувальники ДСНС постійно застерігають громадян бути обережними під час виявлення вибухонебезпечних чи інших підозрілих предметів. Проте часом люди нехтують елементарними правилами безпеки, приносять знайдені боєприпаси додому, намагаються їх розпиляти. Такі дії часто призводять до трагічних наслідків. Так, 21 лютого у Миколаєві, на території автогаражного кооперативу "Південний" пролунав вибух, внаслідок якого постраждав чоловік, 1960 р.н. Як з’ясувалося, він за допомогою електричної шліфувальної машинки намагався розпиляти артилерійській снаряд часів минулих війн, що й стало причиною вибуху. У важкому стані постраждалий був госпіталізований до лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.

Під час обстеження місця події було виявлено 31 артснаряд часів минулих війн: 27 артснарядів – 76 мм та 4 артснаряди – 45 мм. Всі боєприпаси були знешкоджені піротехніками ДСНС.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється торкатися і пересувати його; заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: З березня проїзд у ...

КОМЕНТАРІ