Чернівецькі студенти дізналися про маловідомі сторінки з життя Лесі Українки під час літературно-поетичної елегії у бібліотеці

Чернівецькі студенти дізналися про маловідомі сторінки з життя Лесі Українки під час літературно-поетичної елегії у бібліотеці

25.02.16 14:38 0 661
25 лютого весь світ відзначатиме 145-річчя від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки. З цієї нагоди, вшановуючи самобутню творчість великої українки, в бібліотеці-філії №4 КБУ ЦБС м.Чернівців проведено літературно-поетичну елегію «Де Мавчиним голосом тиша бринить…».

Активними учасниками і гостями зустрічі були студенти І курсу спеціальності «Правознавство» коледжу ЧНУ ім. Ю. Федьковича (керівник Ірина Марко), викладачі коледжу та бібліотекарі ЦБС. Присутні долучилися до високої поезії геніальної Лесі Українки, дізналися про маловідомі сторінки життя цієї талановитої, прекрасної ї мужньої жінки. На свято завітала і читачка бібліотеки Олена Кушта , яку пов'язують родинні зв'язки з Косачами – родиною Лесі Українки, її батько – Павло Олексійович, був двоюрідним братом Юрія Борисова, чоловіка сестри Лесі Українки Ісидори. Читачка поділилася розповідями свого батька про родину Косачів, свою переписку з донькою Ісидори – Ольгою Сергіїв-Борисовою, своєю троюрідною сестрою, а також своїми спогадами про відвідини Лесиного свята в Новгород-Волинському і селі Колодяжному.

За своє коротке життя Леся Українка досягла вершин у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, перекладах і фольклористиці, літературній критиці і публіцистиці. Відкрити для себе Лесю Українку, ближче познайомитися з творчою діяльністю, особистим життям видатної української поетеси читачам бібліотеки – філії №4 допоможуть книжкові виставки «Крилате слово – от моя стріла», « Мрії зламане крило», «Чистий промінь Лесиного слова» та дерево віршів і родове дерево Лесі Українки.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ