У Волинській області прокуратура наполягає на суворішому покаранні для посадовиці банку,яка незаконно заволоділа 200 тис. грн.

У Волинській області прокуратура наполягає на суворішому покаранні для посадовиці банку,яка незаконно заволоділа 200 тис. грн.

25.02.16 13:15 0 554
Луцька місцева прокуратура оскаржує в апеляційному порядку вирок Луцького міськрайонного суду щодо заступниці керівника відділення одного з комерційних банків в обласному центрі, яка привласнила кошти банку.

У липні 2011 року зловмисниця склала 5 завідомо неправдивих договорів банківського вкладу, в яких містилася інформації про те, що банківська установа прийняла від громадянина на депозит кошти на загальну суму 200 тис. грн., посвідчила їх своїм підписом, затвердила відтиском печатки банку та видала чоловікові разом із завідомо неправдивими квитанціями про зарахування коштів на рахунок.

Насправді узяті у вкладника гроші жінка на рахунок не внесла, а забрала собі.

Вироком суду першої інстанції працівницю банку визнано винною у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, та службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені ч.ч.2,3 ст.191 та ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України) і призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з обліком, збиранням, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями, терміном на 2 роки й зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Прокурори ж, повважавши таке покарання занадто м'яким для службовиці, яка досі не повернула постраждалому від її дій жодної гривні, оскаржили вирок до апеляційного суду, де наполягатимуть на реальному позбавленні її волі.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ