В Луцьку надання соціальних послуг демобілізованим військовослужбовцям

В Луцьку надання соціальних послуг демобілізованим військовослужбовцям

25.02.16 16:14 0 731
Перед фахівцями служби зайнятості з березня 2015 року постала потреба надання комплексу послуг новій категорії клієнтів - особам демобілізованим після участі в проведенні антитерористичної операції.

Станом на 1 лютого 2016 року на обліку в Луцькому міському центрі зайнятості перебувало 113 демобілізованих, з яких 109 – учасники АТО. Загалом до центру зайнятості міста звернулося 20 % усіх демобілізованих, решта – або повернулись на попереднє місце роботи, або поки навчаються, або проходять лікування, або не готові приступити до пошуку роботи через важкий психологічний стан. Багато із них потребують лікування, реабілітації, підтримки психологів, чи просто відпочинку із родиною. Але їм необхідно працювати, забезпечувати себе і свою сім'ю, приносити користь громаді, країні та бути в соціумі.

Стала в нагоді ефективно налагоджена співпраця із соціальними партнерами: Луцька об'єднана державна податкова інспекція генерального управління Державної фіскальної служби України у Волинській області, департаменти та відділи Луцької міської ради, психологи з кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Волинська промислово-торгова палата, Луцький фонд підтримки підприємництва, ВОМГО «Регіональний Інститут Європейського Розвитку», ТзОВ «Вектор успіху», ВОГО «Корпорація щастя».

Луцький міський центр зайнятості уклав угоди про співпрацю з громадськими організаціями «Волинський координаційний центр допомоги учасникам АТО» та «Волинська спілка учасників АТО».

Для розширення поінформованості демобілізованих військовослужбовців щодо послуг, які надаються службою зайнятості, налагоджено співпрацю із Луцьким об'єднаним міським військовим комісаріатом. У військкоматі розміщено інформаційні матеріали про послуги служби зайнятості та актуальні вакансії. Списки демобілізованих, які надає військкомат, фахівці служби зайнятості опрацьовують та індивідуальними листами запрошують військовослужбовців до центру зайнятості, аби оперативно надавати їм інформацію про послуги.

Демобілізовані особи залучаються до участі в інформаційних заходах, міні - ярмарках вакансій, економічних екскурсіях на підприємства міста, тренінгах (зокрема, на теми: «Пошук нових сенсів та стимулів до успішної професійної реалізації в мирному житті», «Тренінг відновлення власних ресурсів для успішної адаптації в умовах мирного життя»).

Працівники центру зайнятості зустрічаються з військовослужбовцями, котрі перебувають на лікуванні у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі.

Демобілізовані військовослужбовці та члени їхніх сімей стали першими учасниками економічної екскурсії - огляду на тролейбусі, яка відбулася у Луцьку 22 серпня 2015 року.

Створено особливий кластер підприємців-початківців з числа демобілізованих військовослужбовців. Власну справу після отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності започаткували 18 демобілізованих військовослужбовців. Для подальшого інформаційно-консультаційного супроводу їх діяльності при Луцькому міському центрі зайнятості в серпні 2015 року створено Клуб підприємців-початківців. Основні його завдання – надати психологічну, моральну та інформаційно-практичну підтримку підприємцям-початківцям у веденні підприємницької діяльності, допомогти їм «втримати» бізнес протягом першого року та мотивувати до розширення власної справи протягом наступного року діяльності. У рамках діяльності Клубу організовано:

ознайомчу екскурсію з роботою та послугами Департаменту «Центр надання адміністративних послуг» Луцької міської ради, яку провела директор центру Л. Карп'як,

зустріч з доцентом кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки А. Кульчицькою,

консультації працівника Луцької об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФСУ у Волинській області,

зустріч з представником Волинської торгово-промислової палати І. Войло та керівником Луцького Фонду підтримки підприємництва А. Сичуком,

тренінг «Ширше коло», проведений Регіональним інститутом європейського розвитку,

«круглий стіл» за участю підприємців-початківців з числа демобілізованих військовослужбовців та соціальних партнерів.

За сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості міста Луцька звернулося 186 демобілізованих військовослужбовців, у тому числі 169 – учасники АТО. Працевлаштовані – 44, з них 18 – шляхом виплати одноразово допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, 27 – проходили професійне навчання, 9 – брали участь в роботах тимчасового характеру.

За цими цифрами – долі сотні людей, які потребують особливої уваги, підтримки, допомоги, і тому всі ресурси служби зайнятості направлені на те, щоб демобілізовані лучани знайшли своє місце у житті.

Луцький міський центр зайнятості, 284344

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернігівській області з ...

КОМЕНТАРІ