В Луцьку депутати заслухали інформацію представників правоохоронних органів

В Луцьку депутати заслухали інформацію представників правоохоронних органів

25.02.16 19:17 0 724
Під час сьогоднішнього пленарного засідання 4-ї сесії міської ради перед обранцями громади звітували представники правоохоронних органів.

Першим виступив керівник Луцької місцевої прокуратури Олександр Шпота з інформацією про стан законності на території міста Луцька за 2015 рік. Він зазначив, що у 2015 році зріс рівень злочинності. Було зафіксовано більше 3,5 тисяч кримінальних правопорушень. У 2015 році було зареєстровано п'ять убивств, з яких чотири - розкрито.

Олександр Шпота повідомив, що зросла кількість злочинів проти власності. Зокрема, збільшилась кількість квартирних крадіжок, викрадень майна з автомобілів.

Запитання до доповідача виникли у депутатів Григорія Пустовіта, Петра Бойка, Миколи Федіка, Павла Данильчука, Андрія Козюри, Сергія Були, Олександра Кравченка, Ігоря Поліщука, Олександра Волинця та Миколи Дендіберіна.

Зрештою, обранці громади вирішили взяти інформацію Олександра Шпоти до відома.

Потому, перед присутнім виступив начальник Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Ігор Муковоз, який поіфнормував присутніх про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку у місті Луцьку за 2015 рік. Він визнав, що ріст злочинності таки відбувся у минулому році порівняно з 2014 роком. Він зауважив, що, з багаторічного досвіду роботи, це зумовлено ситуацією в країні. Зокрема, коли відбувається економічний спад, то зростає рівень злочинності, зокрема крадіжки майна тощо. Ігор Муковоз повідомив, що зменшилась кількість грабежів.

Зазначив, що за два роки чисельність очолюваного ним колективу зменшелась на 140 осіб. Проте, за його словами, при цьому кільсть злочинів не зменшилася, а навантаження на одного працівника зросло.

Повідомив Ігор Муковоз й про те, що рівень розкриття злочинів у 2015 році зріс на 4,5 %.

Він зазначив, що йому не соромно за роботу очолюваного ним колективу. За його словами, він може їм лише подякувати за роботу.

Ігор Муковоз зауважив, що нині триває реформа правоохоронних органів і можливо з часом підвищать заробітну плату працівникам поліції, й можливо у систему прийдуть молоді люди, які змінюватимуть її у кращу сторону.

Завершивши доповідь, Ігор Муковоз відповів на запитання депутатів Сергія Шкоди, Павла Данильчука та Петра Бойка.

У результаті депутати вирішили інформацію начальника Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Ігоря Муковоза про стан боротьби із злочинністю та охорони громадського порядку у місті Луцьку за 2015 рік взяти до відома.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ