У Волинській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території навчально-виховного комплексу №1

У Волинській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на території навчально-виховного комплексу №1

25.02.16 09:07 0 601
24 лютого у місті Камінь-Каширську з метою практичного відпрацювання дій адміністрації навчального закладу, пожежно-рятувальних підрозділів та оперативних служб при гасінні пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей працівники ДСНС провели тактико-спеціальні навчання на території навчально-виховного комплексу №1.

Згідно тактичного задуму пожежа виникла у бібліотеці на другому поверсі внаслідок короткого замикання електропроводки. Дим швидко поширився по другому поверсі. Працівники школи одразу ж зателефонували до Служби Порятунку за номером «101».

Адміністрація закладу увімкнула сигнал оповіщення, вчителі організували евакуацію учнів з території об’єкту та зустрічали пожежно-рятувальні підрозділи.

Прибувши на місце події, рятувальники державних формувань провели розвідку та визначили вирішальний напрямок оперативних дій, який забезпечив найефективніший спосіб приборкання уявної пожежі, після чого сформували газодимозахисну ланку включились у спеціальні апарати на стиснутому повітрі та розпочали роботи з ліквідації надзвичайної ситуації.

Пожежно-рятувальна операція одночасно здійснювалася у кількох напрямках: окрім ліквідації умовного загоряння бійці ДСНС проводили пошукові роботи з виявлення можливих потерпілих.

За легендою у приміщенні бібліотеки потребувала людина, яка самотужки не могла вибратися із небезпечного приміщення, оскільки шлях до порятунку був відрізаний щільною димовою завісою. Працівники служби порятунку оперативно винесли потерпілого на вулицю та передали до рук медиків.

Підводячи підсумки навчань, усі його учасники зрозуміли важливість проведення подібних заходів у подальшому для злагодженої співпраці в разі виникнення реальної надзвичайної ситуації.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ