Закарпаття: міжгірські рятувальники влаштували пожежний «лікбез» для мешканців села Сойми

Закарпаття: міжгірські рятувальники влаштували пожежний «лікбез» для мешканців села Сойми

25.02.16 16:21 0 614
Цього року в Міжгірському районі спостерігається зменшення кількості пожеж порівняно з аналогічним періодом 2015-го – 8 проти 14. Разом із тим, у селі Сойми, яке налічує 1200 мешканців, ця тенденція прямо протилежна. Якщо протягом усього 2015 року тут виникло 5 загорань, то за перші два місяці 2016-го – уже дві пожежі. У зв’язку з цим представники Міжгірського районного відділу ДСНС спільно з активом села й соціальними працівниками здійснили пожежно-профілактичне відпрацювання згаданого населеного пункту.

Спершу всі учасники відпрацювання зібралися в приміщенні Соймівської сільської ради й провели оперативну нараду. Зокрема, рятувальники довели до відома депутатського корпусу статистику пожеж на території села і дали рекомендації, як можна зменшити кількість загорань. Також присутні обговорили проблему оповіщення населення в разі виникнення надзвичайної ситуації. Користуючись нагодою, представники ДСНС завітали до сільської бібліотеки та фельдшерсько-акушерського пункту, які знаходяться в будівлі сільради. Тут співробітники оперативно-рятувальної служби нагадали працівникам правила пожежної безпеки й роздали відповідні інформаційні листівки.

Після цього рятувальники обійшли всі заклади масового перебування людей, що діють в с. Сойми – кафе, магазини, крамниці тощо. Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій оглянули приміщення на наявність вогнегасників і перевірили справність пічного опалення. Рятувальники надали підприємцям загальні рекомендації щодо уникнення пожеж та закликали їх дотримуватись правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Крім цього, представники ДСНС здійснили обхід приватних помешкань громадян, особливу увагу приділяючи соціально незахищеним верствам населення. Головними темами для розмов, традиційно, стали дотримання правил пожежної безпеки при користуванні опалювальними приладами і порядок дій у випадку виникнення загорання. Також рятувальники завітали до будинку, котрий цього року суттєво постраждав від пожежі й де наразі власники проводять ремонт. Серед іншого, учасники відпрацювання порадили господарям, яким чином краще прокласти електричну мережу, аби в майбутньому пожежа оминула цю оселю.

Насамкінець рятувальники завітали до Соймівської ЗОШ І-ІІ ст. і провели пізнавальну лекцію для учнів 5-го класу. Школярам розповіли, що у жодному разі не варто гратися з сірниками та іншими джерелами відкритого вогню. Окремо зупинилися на тому, як треба користуватися вогнегасниками й куди дзвонити у випадку виникнення пожежі. А для кращого засвоєння інформації учням роздали яскраві листівки на протипожежну тематику.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Основные характеристики ...
Наступна новина: Вінничина: «Мова – душа ...

КОМЕНТАРІ