На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу в санаторії "Збруч"

На Хмельниччині рятувальники ліквідували умовну пожежу в санаторії "Збруч"

25.02.16 17:17 0 833
23 лютого в смт. Сатанів відбулося тренувальне тактико-спеціальне навчання у санаторії «Збруч». Метою заходу було відпрацювання дій обслуговуючого персоналу об’єкта, рятувальників та спеціалізованих служб під час виникнення надзвичайної ситуації, оперативного реагування та гасіння умовної пожежі.

Навчання проходило у два етапи. Перший – теоретичний, під час якого керівники підприємства розповіли рятувальникам про характеристику об’єкту та його пожежну небезпеку, а також наголосили на тому, які дії та заходи необхідно виконувати персоналу та службам взаємодії у разі виникнення надзвичайної події.

Під час другого етапу – практичного – вогнеборці відпрацювали найскладнішу ситуацію – ліквідацію умовної пожежі в електрощитовій. Згідно з тактичним задумом, внаслідок короткого замкнення в електрощитовій виникла пожежа, в результаті якої виникла загроза для життя персоналу та відпочивальників, які знаходяться в приміщеннях, а також розповсюдження полум’я на суміжні приміщення. Про загоряння працівники санаторію «Збруч» відразу повідомили охорону і директора.

У навчанні був задіяний особовий склад 38 ДПРЧ, аварійні служби ПАТ «Хмельницькгаз», відділ поліції та персонал швидкої медичної допомоги, а також представники Головного управління ДСНС у Хмельницькій області

Подібні навчання проводяться з метою відпрацювання спільних дій усіх служб взаємодії і персоналу об’єкту. Вони є надзвичайно важливими як для професійних рятувальників, так і для працівників об’єкту, адже моделювання умовних надзвичайних ситуацій значно полегшує роботу вогнеборців під час реальних надзвичайних ситуацій.

Городоцький районний сектор

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області з ...
Наступна новина: Чернівецькі читці ...

КОМЕНТАРІ