На Львівщині рятувальники проаналізували стан діяльності упродовж минулого року

На Львівщині рятувальники проаналізували стан діяльності упродовж минулого року

25.02.16 11:49 0 617
24 лютого відбулося засідання колегії Головного управління ДСНС України у Львівській області по підведенню підсумків роботи за минулий рік та визначення основних завдань на 2016 рік. Нарада відбулася під керівництвом начальника ГУ ДСНС Львівщини Сергія Дмитровського за участі його заступників, начальників управлінь апарату ГУ та керівників територіальних підрозділів.

Учасники колегії заслухали звіт про роботу Львівського обласного благодійного фонду «Пожежна охорона» у 2015 році. У розрізі аналізу діяльності особового складу ДСНС Львівщини, розглядалися питання стану роботи з контрольними документами та виконавської дисципліни, фінансового та матеріально-технічного забезпечення підрозділів, кадрового забезпечення та відповідності фахівців Держслужби з надзвичайних ситуацій своїм службовим обов’язкам, дотримання особовим складом підпорядкованих підрозділів дисципліни, законності та антикорупційного законодавства.

Згідно з планом роботи засідання, було розглянуто питання щодо реагування пожежно-рятувальних підрозділів на надзвичайні ситуації та забезпечення профілактики й попередження виникнення небезпечних подій.

Проаналізовано стан цивільного захисту районів області, зокрема: створення місцевих пожежних команд, проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту, впровадження інженерно-технічних заходів цивільного захисту в містобудівній та проектній документації та стан системи оповіщення населення Львівської області.

Аналіз стану пожежної безпеки на теренах Львівщини свідчить про проблематику питання запобігання пожежам в екосистемах. Так, відсоток такого типу пожеж складає понад 40% від загальної їх кількості. Ріст пожеж в більшій мірі зумовлений природними факторами: спекотна, вітряна весна та літо, а також суха осінь сприяли зростанню кількості пожеж на відкритих територіях.

Також представники пожежно-профілактичного блоку розповіли про динаміку пожеж на підконтрольних об’єктах, організацію проведення перевірок у сфері пожежної безпеки, організація нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту, про стан готовності захисних споруд цивільного захисту розташованих на території області за результатами проведених перевірок, створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони та стан адміністративної практики Львівської області за 2015 рік й багато інших важливих питань.

За результатами проведеного засідання було вирішено забезпечити виконання Обласної цільової соціальної програми забезпечення пожежної безпеки на 2014 – 2016 роки, визначити місця можливого розміщення новостворених підрозділів місцевої пожежної охорони, активізувати роботу щодо проведення відпрацювань населених пунктів, в яких зареєстровано збільшення кількості пожеж та допущено загибель чи травмування людей тощо.

У своєму зверненні до колег, очільник львівських рятувальників Сергій Дмитровський наголосив на важливості навчання керівниками підрозділів молодих фахівців. Лише власним прикладом можна показати та навчити, як вміло діяти у різноманітних ситуаціях. «Наголошую на дотриманні усіх вимог антикорупційного законодавства. Корупційні діяння не повинні жодним чином проявлятися у вашій професійній діяльності» – застеріг керівник.

Проаналізувавши усі проблемні питання, та заслухавши пояснення керівників підрозділів, вирішено спільними зусиллями виконувати усі покладені на нас завдання та формувати позитивний імідж Служби порятунку.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ