На Тернопіллі у Шумському районі грошову допомогу отримали 143 військовослужбовці

На Тернопіллі у Шумському районі грошову допомогу отримали 143 військовослужбовці

25.02.16 16:49 0 636
У Шумському районі діє комплексна програма соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота», на реалізацію програми у 2015 році направлялись кошти для надання матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Грошову допомогу отримали 143 військовослужбовці або один із членів їх сімей на суму 82,0 тис. грн.

Про це на засіданні колегії РДА за участю голів сільських рад поінформувала начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Алла Сергеєва.

«На управлінням соціального захисту населення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, в Шумському районі внесено інформацію про 78 осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та яким надано статус учасника бойових дій, зокрема: про1 інваліда війни III групи; про 2-х учасників війни, статус яким надано комісією для розгляду питань, пов'язаних із встановленням статусу учасника війни при управлінні соціального захисту населення; мешканців сіл Бриків та Сураж, які були залучені до будівництва фортифікаційних споруд в Луганській області. Їм надаються пільги відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"», – зазначила Алла Сергеєва.

За словами Алли Олексіївни, учасники АТО мають право на 75-ти % знижку на оплату житлово-комунальних послуг в межах норм споживання. Пільги для них надаються по новому порядку незалежно від доходів сім'ї (для окремих категорій пільговиків дохід має значення - не більше 1930 грн. на одну особу). Також вони мають можливість безоплатно щорічно скористатись санаторно-курортним лікуванням. Путівки надаються згідно з медичними рекомендаціями в порядку черговості в міру надходження путівок. В минулому році закуплено за рахунок державних коштів 1 путівку для учасника бойових дій АТО в санаторій «Медобори» с.Конопківка Теребовлянського району. Три військовослужбовці – на черзі. Пройшли психологічну реабілітацію 2 учасника бойових дій АТО в м. Одеса санаторії «Орізонт».

Спеціалістами управління соціального захисту населення РДА зібрано документи на 8 осіб, які постраждали під час проходження військової служби в зоні АТО та подано на розгляд комісії по розподілу благодійних коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб до Мінсоцполітики. Всі постраждалі отримали кошти по 1176 грн на одну особу на загальну суму 9408 грн.

Окрім того, 2 особам, встановлено право на пільги як члену сім'ї загиблого ветерана війни. Їм надаються пільги відповідно до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" – пільги на житлово-комунальні послуги у розмірі 50 %, щомісячна допомога у розмірі 200 грн., матері загиблого військовослужбовця (Мусій Раїсі Купріянівні) виплачується надбавка до пенсії згідно Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною», на їх домогосподарство призначено субсидію.

З районного фонду «Милосердя і здоров'я» у минулому році надано допомогу 3 учасникам АТО на суму 10 780 грн. Перераховано 1460 грн. волонтерам для закупівлі круп та виготовлення консервів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для чого потрібні ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ