У Рівненській області під час засідання комісії ТЕБ та НС було розглянуто питання протидії пожежам в природних екосистемах

У Рівненській області під час засідання комісії ТЕБ та НС було розглянуто питання протидії пожежам в природних екосистемах

25.02.16 14:22 0 736
23 лютого в Дубровицькій райдержадміністрації відбулося засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій району. В роботі комісії, що пройшла під керівництвом очільника районної державної адміністрації Сергія Киркевича, взяли участь голови сільських рад району, представники лісових господарств, місцевого управління водного господарства, а також заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук та начальник оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Богдан Данилюк.

Основним питанням, яке розглядалось на нараді, було організація запобігання та реагування на пожежі в екосистемах району. В ході засідання начальник ОКЦ ГУ ДСНС Богдан Данилюк ознайомив присутніх зі станом з пожежами протягом 2015 року в екосистемах на території області та безпосередньо в Дубровицькому. Було доведено статистику пожеж, сума матеріальних затрат на їх ліквідацію, обсяг сил та засобів, які залучались для гасіння пожеж в екосистемах.

Як зазначив полковник служби цивільного захисту Ігор Михальчук: «Дане засідання є вкрай важливим, адже на території Дубровицького району знаходиться велика площа лісів та торфовищ, де щорічно виникають пожежі, для ліквідації яких затрачаються значні матеріальні ресурси. Тому основним завданням на є донесення до свідомості місцевого населення необхідності дотримання вимог пожежної безпеки з метою попередження виникнення пожеж в екосистемах, а також налагодження тісної взаємодії між органами місцевого самоврядування та службами оперативного реагування для ліквідації даних пожеж на початковій стадії».

Всі присутні з розумінням віднеслися до даного питання. І хоча більшість сільських рад в Дубровицькому районі є дотаційними, все ж учасники засідання дійшли висновку про необхідність виділення коштів на боротьбу з пожежами в природних екосистемах.

Дубровицький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зупинку громадського ...
Наступна новина: На Тернопільщині учасника ...

КОМЕНТАРІ