Який фільтр для води краще вибрати для побутового користування?

Який фільтр для води краще вибрати для побутового користування?

26.02.16 20:04 0 932

Вода – це основа життя на землі! Цей постулат вже давно не викликає ні у кого ніяких сумнівів. Але предметом пильної уваги сучасної людини є якість води. Особливо гостро стоїть питання питної води в мегаполісах і промислових містах. На жаль, очисні споруди в комунальних господарствах давно морально і фізично застаріли, зносилися і не справляються з навантаженнями. Тому, як і в багатьох сферах нашого життя з проблемою доочистки води ми залишаємося один на один, а значить постає питання вибору і установки фільтра для води. Більше інформації ви можете дізнатися на сайті: https://filter24.com.ua/bytovye-filtry/.

Який фільтр для води кращий?

Це надзвичайно об'ємне питання, на яке однозначної відповіді знайти практично неможливо. Необдумана установка першого-ліпшого фільтра з найближчого магазина ситуацію навряд чи врятує, більш того, насправді може виявитися, що відфільтрована вода взагалі непридатна для пиття.

Дуже важливо! При виборі способу очищення води необхідний індивідуальний підхід. Сучасний ринок водоочисних систем має великим асортиментом фільтруючих пристроїв. Всі вони в більшості випадків мають принципові відмінності по комплектації, функціональним призначенням, принципом роботи, терміну служби і зовнішніми параметрами. При цьому розмаїтті ключове значення має цільове призначення.

До фільтруючого обладнання належать:

  • Банальні глечики-фільтри;
  • Різноманітні фільтруючі насадки;
  • Настільні фільтри;
  • Системи зворотного осмосу;
  • Стаціонарні системи.

Види фільтрів для очищення води

Магістральні фільтри. Ці очисні елементи відносяться до найбільш поширених і використовуваних вже тривалий час. Їх установка виконується в тих місцях, де система водопостачання вводиться в будинок або квартиру. При створенні подібної системи для поліпшення якості води головною деталлю є механічний фільтр для води. Серед його переваг варто відзначити:

  • Ефективність очищення;
  • Доступність монтажу;
  • Простота і зручність використання.

В принципі фільтр механічного очищення води можна назвати примітивним, але минаючий попит на цю продукцію привів до того, що виробники постійно працюють над поліпшенням його функціональних характеристик. А для цього застосовуються сучасні витратні матеріали та нові технології.

Проточні фільтри

Проточні фільтри набирають популярність. Дуже у багатьох людей зараз в кухні або ванній можна побачити фільтруючі системи, що складаються з одного, двох або більше елементів. Як правило, це фільтр проточний для води, головною конструктивною особливістю якого є відсутність накопичувальної ємності. Саме ця умова робить фільтри для води під мийку корисними та актуальними саме на кухнях. Дуже популярні двоступеневі варіації таких очисних систем:

  1. Щабель - відбувається механічне очищення, тобто затримуються піщинки, шматочки окалини, іржі та інші механічні компоненти;
  2. Ступінь - проводиться сорбціоне очищення, шляхом пропускання води через картридж, всередині якого знаходиться спресоване активоване вугілля. В результаті з води видаляються хлор, органічні сполуки, сторонні присмаки і запахи, а також канцерогени і важкі метали. Звертаємо вашу увагу на те, що проточні фільтри мають невелику пропускну здатність, яка становить, приблизно, 1 стакан в хвилину.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что собой представляют ...
Наступна новина: Что такое пептиды?

КОМЕНТАРІ