Для чого потрібен авторефрактометр?

Для чого потрібен авторефрактометр?

26.02.16 21:27 0 2983

Салон оптики. Яким він повинен бути? Схожим на яскравий, модний бутик, де кожен вибирає те, що хоче в залежності від смаку і товщини гаманця? Або на клініку, в якій строгий доктор в білому халаті перевіряє зір і дає чіткі вказівки, що носити? Нам думається, істина, як завжди, десь посередині. Безсумнівно одне - без діагностичного кабінету із сучасним обладнанням і грамотного фахівця, що підбирає окуляри, оптика - НЕ оптика, а просто магазин. Коли на сусідній вулиці з'явиться добре оснащений конкурент, такий оптиці не довго стояти. Про те, без чого не можна обійтися в кабінеті оптометриста, без чого можна, але важко, і головне, про тих приладах і методах обстеження, які сьогодні комусь здаються непотрібною розкішшю, а завтра залучать в ваш салон клієнтів конкурента, ми і хочемо поговорити в цій рубриці.

Що таке авторефрактометр?

Авторефкератометр - прилад для об'єктивного дослідження клінічної рефракції ока, визначення кривизни рогівки, міжзіничної відстані, ширини зіниці і розміру рогівки. - А у вас є комп'ютерна перевірка зору? А «чек» видаєте? Ще сім-вісім років тому людина, що зайшла в оптику, могла запросто приголомшити цими питаннями персонал. - Є є! Проходьте, - радісно кричав кмітливий доктор і садовив клієнта за авторефкератометр.

Допоміжні функції авторефкератометра

Сьогодні авторефкератометр вже не дивина, а невід'ємна частина практично кожної оптики. Існують прилади з простим набором опцій, але поряд з ними на ринку представлені комбіновані апарати з можливостями топокератометрії, пневмотонометрії, оснащені кольоровими сенсорними екранами тощо. Наприклад, дуже зручно, коли авторефкератометр має режим ретроіллюмінації. Це фактично режим огляду очі в світлі. Переключившись в нього простим натисканням кнопки, лікар може подивитися, чи є у пацієнта помутніння в рогівці, кришталику або склоподібному тілі, оцінити посадку контактної лінзи. Природно, ускладнення моделі впливає на її ціну.

Де можна придбати якісний авторефрактометр?

Прикладом оптимального співвідношення багатофункціональності, зручності в роботі, чудового дизайну і ціни на наш погляд є серія авторефрактометрія від компанії «Равіта». На відміну від своїх аналогів вони оснащені датчиком Шака-Хартмана і працюють на принципі аналізу хвильового фронту відбитого від сітківки світла. Це дозволяє більш точно вимірювати рефракцію, визначати аберації третього і четвертого порядків, будувати індивідуальні топографічні карти, які допомагають в наочній формі пояснити клієнтові суть його проблем із зором і мотивувати на придбання окулярів зі складними лінзами.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Виды опоров ЛЭП
Наступна новина: Биозавивка волос или ...

КОМЕНТАРІ