Що привезти з Японії в подарунок?

Що привезти з Японії в подарунок?

27.02.16 15:40 0 978

Про японські сувеніри писати важко, а ще важче їх вибирати. В Японії зміст виразу «очі розбігаються» стає зрозумілий кожному, адже це країна, в якій ідея дарування зведена в ранг національної традиції. Примітно під променями сонця, що сходить буквально все: їжа і косметика, техніка і народні промисли. Ми постараємося прокласти курс в море японських сувенірів, вибравши дійсно гідні речі - причому не тільки для себе і друзів, але і для маленької дитини. Розуміючи, що значна частина мандрівників мислить практично і думає про речі, які потім можна використовувати в побуті, ми склали для них відповідний перелік. До речі, допомогти вам в перевозках зможуть на сайті: http://wingo.com.ua/countries/dostavka-iz-japonii/.

Японська техніка. Електроніка

Японіядавно стала еталоном якості та досконалості, але є «підводні камені», про які варто згадати. По-перше, купуючи місцеву електроніку, приготуйтеся до японського інтерфейсу. По-друге, ціни там будуть порівнянні з нашими, а іноді й перевершувати їх. По-третє, вас спіткає проблема гарантійного обслуговування. Якщо ви все ж таки зважитеся привезти щось з техніки додому, то орієнтуйтеся на найбільш популярні японські бренди: Panasonic, NEC, Fujitsu. Бувалі мандрівники радять їхати за цими речами в Акіхабару. Косметика

Якщо ви хочете привезти щось з косметики, то зверніть увагу на два бренди, які локалізуються в Японії: SK-II, Shiseido. Слава про них прокотилася по всьому світу. Є, втім, і менш відомі косметичні підприємства, про які чули тільки азіати. Ми радимо прихопити з островів: туш для вій, очищаючу олію, маски для обличчя (колагенові). І цікаві б'юті-гаджети: міні-сауни, масажери, всілякі ліфтінгові системи.

 Їжа

Щоб перейнятися духом Японії, потрібно харчуватися в місцевих ресторанах, які не адаптовані для іноземців. Деякі страви здадуться вам дивними (отруйна риба фугу), а інші і зовсім огидними (страви з підливою юнсай). Щоб не помилитися з подарунком, придбайте набір для суші. Туди входять: мисочки, палички, інші необхідні компоненти. Також варто прихопити з собою бенто – одну порцію упакованої їжі, яка не зіпсується в літаку, мабуть, це і все, що можна привезти з їжі додому.

Традиційний одяг і взуття

З Японії обов'язково потрібно привезти кімоно і гета. Кімоно тут бувають різними, їх класифікація залежить від пори року і урочистості випадку. Туристи зазвичай набувають юката - легкі літні кімоно. Найчастіше юката зустрічається в реканах (традиційних готелях), але вибір більш великий в спеціалізованих крамничках. Що стосується гета, то мова йде про дерев'яні сандалі на платформі, носити які дуже незручно. Тому ми рекомендуємо менш ортодоксальний варіант – дзори.

Вагасі

Парасолькам в Японії надають важливого значення. Парасолька вагасі робиться з японського паперу васа і бамбука. За допомогою вагасі японці захищаються від дощу, але цим застосування не вичерпується. Ви можете спостерігати бамбукові парасольки на виставах театру Кабукі і в процесі організації чайної церемонії. Будьте уважні - розвелося багато пластикових підробок.

Саке

Цей алкогольний напій незмінно асоціюється у нас з японським побутом. У якісному саке можна відчути цілий смаковий букет: гіркуваті й хересні тони, нотки банана, винограду і яблук. Якщо ви купуєте дорогий напій, то зможете розпізнати смак: визрілого сиру, соєвого соусу, свіжих грибів. Колірна гамма саке варіюється від жовтувато-бурштинових до зеленувато-лимонних відтінків. Придбати пляшку саке можна в сувенірній крамниці і безпосередньо в аеропорту.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Что собой представляют ...
Наступна новина: Как выбрать кольцо из ...

КОМЕНТАРІ