В Чернігівській області врятовано 61-річного рибалку,що провалився під тонку кригу

В Чернігівській області врятовано 61-річного рибалку,що провалився під тонку кригу

28.02.16 13:36 0 622
26 лютого о 13:00 до служби "101" у Новгород-Сіверському районі надійшло повідомлення про те, що на озері Нітіша поблизу м. Новгород-Сіверський 61-річний місцевий рибалка провалився під тонку кригу. Тамтешні рибалки, які також сиділи на льоду озера, почули крик, відразу викликали рятувальників. Та не гаючи часу до прибуття рятувальників рибалки кинулися на допомогу і намагалися власними силами дістати товариша, але виповзти на лід з води чоловік так і не зміг. Оперативно за викликом на місце події прибули рятувальники 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Приблизно в 6-х метрах від берега вони побачили у лунці водойми чоловіка який ледве тримався. До постраждалого по кризі на безпечній відстані наблизились рятувальники і за допомогою рятувального круга та рятувальних мотузок витягнули необачного рибалку із крижаної води. Після чого врятованого транспортували по крихкому льоду до берега.

Зігрівшись, чоловік від госпіталізації відмовився.

Рятувальники Управління ДСНС у Чернігівській області звертаються до громадян з проханням: за умов нестійких температур утриматися від виходу на тонкий та небезпечний лід водойм, адже лід дуже слабкий, і є реальна загроза провалитися у воду! Рибалкам радимо поки-що утриматись від підлідної риболовлі. Також, не забувайте слідкувати за розвагами дітей, які без дозволу можуть вигадати небезпечні ігри на тонкому льоду.

З цим нагадуємо, що безпечним для ваги однієї людини є лід, який має зеленуватий відтінок та товщину не менше 7-ми см, а для кількох людей - не менше 10-12 см. Міць льоду потрібно перевіряти палицею. Якщо від удару нею з'явиться вода, то необхідно негайно поверну­тись назад. Ні в якому разі не перевіряйте лід ногою.

Будьте уважними та дотримуйтеся правил безпеки на водоймах. Бережіть себе та своє життя!

В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»!

УДСНС України у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ