Чернігівщина: роботи з ліквідації аварії на газовій свердловині де стався виток газу тривають

Чернігівщина: роботи з ліквідації аварії на газовій свердловині де стався виток газу тривають

28.02.16 16:44 0 654
Нагадаємо 25 лютого близько 20:00 між населеними пунктами Мрин та Плоське Носівського району, при проведенні ремонтних робіт на газовій свердловині Червонопартизанського підземного сховища газу Мринського ВУПЗГ філії УМГ "Київтрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз", сталася розгерметизація запірної арматури з подальшим витоком газу без послідуючого горіння.

З метою забезпечення пожежної безпеки в населених пунктах Мрин та Плоске, які потрапляють в двокілометрову зону, виставлено 2 пожежні пости на автоцистернах підрозділів УДСНС області. Також на місці події працює відділення з ліквідації нафтогазових фонтанів аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Станом на 08 годину 27 лютого проводяться роботи по очищенню бурового майданчика та прилеглої до свердловини території від конструктивних елементів. Здійснюється контроль за станом загазованості повітряного середовища.

На місці події продовжує працювати штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та мобільна оперативна група обласного Управління ДСНС у Чернігівській області на чолі із його заступником начальника з реагування на надзвичайні ситуації Ігорем Афанас’євим. Також працює 109 чоловік особового складу та 32 одиниці техніки, з них: від УДСНС у Чернігівській області - 42 чоловік та 14 одиниць техніки; від аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавський області - 30 чоловік особового складу та 6 одиниці техніки та від ПАТ "Укртрансгаз" - 37 чоловік особового складу та 12 одиниць техніки.

Для попередження вибуху та загоряння газоповітряної суміші всі під’їзди до небезпечної зони перекриті підрозділами Національної поліції.

На даний час пожежно-рятувальна техніка та особовий склад У ДСНС України у Чернігівський області приведено на посилений варіант несення служби.

Роботи з ліквідації надзвичайної ситуації тривають.

УДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України вкотре ...
Наступна новина: Чернівці: Кадрові зміни

КОМЕНТАРІ