В Луцьку відбулася робоча зустріч з білоруською делегацією з метою розробки спільних проектів

В Луцьку відбулася робоча зустріч з білоруською делегацією з метою розробки спільних проектів

02.03.16 08:28 0 682
У Луцьку перебувала робоча група з міста Брест (Республіка Білорусь) з метою напрацювання та розробки проектів в рамках програми територіального співробітництва «Білорусь–Україна». Українська сторона була представлена на зустрічі першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, заступником міського голови Юрієм Моклицею, а також керівниками та працівниками виконавчих органів Луцької міської ради та комунальних підприємств Луцька. Від Брестського міськвиконкому участь у зустрічі взяли: головний інженер КУБВП «Брестське міське ЖКГ» Ігор Годун, виконуючий обов'язки КВУП «Брестський сміттєпереробний завод» Володимир Голенчук та начальник цеху вуличного освітлення КУП «Брестське ДЕП» Григорій Табунов. Під час зустрічі було представлено напрацювання Луцька у сфері енергозбереження, переробки та сортування сміття, а також роботу, яка ведеться у напрямку розвитку парків, скверів та інших зелених зон міста Луцьк. Білоруська сторона, у свою чергу, також розповіла про їхні здобутки у вищезгаданих сферах та результати проведених робіт. Робоча зустріч стала першим кроком до виявлення спільних для обох міст тем зацікавленості та дала предмет до обговорення та аналізу ідей для написання майбутніх транскордонних проектів.

Окрім того, білоруська делегація мала нагоду відвідати підприємства та об'єкти, де уже можна побачити певні результати виконаних робіт у згаданих напрямках. Зокрема, було здійснено візит на звалище твердих побутових відходів та сміттєсортувальну лінію Луцького СКАП «Луцькспецкомунтранс» у селі Брище, оглянуто Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки та Луцький зоопарк, модернізований за кошти ЄС, а також КП «Луцьке електротехнічне підприємство – Луцьксвітло» та гімнізію № 21, де здійснено заходи з енергозбереження за кошти кредиту від НЕФКО.

Наступним етапом співпраці поміж містами-партнерами Луцьком та Брестом стане зустріч робочої групи у місті Брест для обговорення деталей майбутніх транскордонних ініціатив.

Довідка:

20 січня 2016 року відкрито конкурс з відбору проектів в рамках програми територіального співробітництва «Білорусь-Україна», яка фінансується Європейським Союзом. Програма територіального співробітництва «Білорусь-Україна» передбачає впровадження спільних проектів на території Білорусі (Брестська та Гомельська області) та України (Київська, Чернігівська, Волинська, Житомирська, Рівненська області). Загальний бюджет програми складає 3,3 млн. євро, а сума грантів становить мінімум 60 000 євро і максимум 250 000 євро. Аплікант має забезпечити співфінансування з інших джерел (окрім допомоги ЄС), що складає 10%. Термін впровадження проектів від 9 до 18 місяців. Для отримання додаткової інформації перейдіть за посиланням:

http://eaptc-ma.eu/ru/page/cat/3/belarus--ukraina

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ