На ДКП “Луцьктепло” реалізовуватиметься проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста

На ДКП “Луцьктепло” реалізовуватиметься проект модернізації системи централізованого теплопостачання міста

02.03.16 10:54 0 669
ДКП “Луцьктепло” спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Фондом E5P реалізовує проект модернізації централізованого теплопостачання міста. Підписано кредитну угоду на суму десять мільйонів євро і чотири мільйони євро гранту. За ці кошти планується впровадити ряд заходів, зокрема, ліквідувати підвальні котельні, провести модернізацію обладання, встановити у понад двохсот багатоповерхівках індивідуальні теплові пункти, котел на альтернативному паливі тощо.

У рамках проекту визначені консультанти, які здійснюватимуть його супровід та надаватимуть допомогу. І от відбулася робоча зустріч заступника директора департаменту економічної політики міської ради Сергій Омельчук, начальник відділу з енергозбереження департаменту економічної політики міської ради Костянтин Патракеєв, представників ДКП “Луцьктепло”, ЄБРР, компанії “Egis” та Інституту місцевого розвитку.

Розпочинаючи зустріч, в.о. директора ДКП “Луцьктепло” Валентина Малютіна привітала гостей у нашому місті. Вона висловила сподівання на хороший результат спільної роботи, який дозволить реалізувати у повній мірі проект модернізації централізованого теплопостачання міста Луцька. За її словами, вони готові максимально сприяти роботі міжнародних консультантів.

У свою чергу, провідний радник ЄБРР Ігор Князєв задоволений, що компанія “Egis” займатиметься програмою корпоративного розвитку. За його словами, це відома компанія з позитивним іміджем. Вони уже раелізували багато спільних з ЄБРР проектів.

Також він повідомив, що у рамках реалізації проекту модернізації централізованого теплопостачання важливо розповідати лучанам про його переваги. Зокрема, що це дасть можливість знизити тарифи, покращити якість надання послуг з теплопостачання і гарячого водопостачання, оптимізації роботи системи.

Регіональний керівник компанії “Egis” Арно де Ружі зазначив, що компанія рада співпраці з ДКП “Луцьктепло”. За його словами, це новий проект, який вони реалізовуватимуть в Україні.

Коротко про історію компанії “Egis” розповів Олів'є Удін. За його словами, центральний офіс знаходиться у Франції. Вони працюють у сферах енергетики, транспорту, водопостачання, будівництва тощо. Компанія налічує 12 тисяч працівників у всьому світі. В Україні вони працюють уже 20 років. За цей час реалізовано 40 проектів. Нині у стадії реалізації сім проектів.

За його словами, у Луцьку працюватиме група експертів, які надаватимуть відповідну допомогу ДКП “Луцьктепло”.

Про реалізацію програми корпоративного розвитку розповів присутнім Бенуа Плеж. За його словами, протягом двох років ми працюватимемо над тим, аби допомогти у покращені фінансової і операційної діяльності ДКП “Луцьктепло”, розроблення плану заходів і робочої програми FOPIP, сприяння у розвитку і посиленню потенціалу підприємства, напрацювання угоди про надання комунальних послуг спільно з Луцькою міською радою, план залучення зацікавлених осіб тощо.

Він повідомив, що на початку вони вивчать усю документацію, напрацюють пропозиції і приступлять до реалізації поставлених перед ними завдань.

Потому учасники зустрічі обговорили ряд організаційних питань.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ