У Рівненській області рятувальники нагадали місцевим мешканцям про безпеку під час опалювального сезону

У Рівненській області рятувальники нагадали місцевим мешканцям про безпеку під час опалювального сезону

02.03.16 10:25 0 606
Статистика свідчить, що у зимовий період пожежі найчастіше виникають в оселях громадян, тож у цей час працівники Головного управління ДСНС у Рівненській області посилюють профілактичну роботу з краянами. Під час рейдових перевірок рятувальники переконують співрозмовників, що дотримуватись правил безпеки – життєвоважливо. 27 лютого роз’яснювальну роботу з мешканцями Радивилівського району провели працівники пожежно-рятувальної служби області.

Рятувальники поспілкувалися з жителями приватних будинків, яким нагадали про основні правила безпеки під час опалювального сезону. Порадили громадянам не залишати увімкненими обігрівачі, особливо під наглядом маленьких дітей та й загалом навчати малечу правилам поводження у побуті. Навели людям і статистику пожеж в області та районі. Наголосили, що необхідно купувати лише сертифіковані обігрівачі, не користуватися несправними та саморобними електроприладами. Також забороняється сушити одяг над газовими плитами та обігрівати з їх допомогою приміщення. Усі, з ким спілкувалися рятувальники, зазначили, що дотримуються цих рекомендацій, оскільки недбале ставлення до безпеки вдома є справою невдячною. Не говорячи вже про те, що пожежі призводять і до більш трагічних наслідків, ніж втрата нажитого майна. Під час розмови рятувальники нагадали кожному і алгоритм дій у разі надзвичайних ситуацій та як поводитися, коли виявили підозрілий чи вибухонебезпечний предмет. Отримали селяни і застережні листівки та пам’ятки з відповідної тематики.

Роз’ясювальна робота з мешканцями області продовжується, оскільки рятувальники мають на меті зберегти життя та здоров’я людей від пожеж.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ