У Рівненській області рятувальники вдосконалили навички з надання першої медичної допомоги потерпілим

У Рівненській області рятувальники вдосконалили навички з надання першої медичної допомоги потерпілим

02.03.16 10:44 0 607
29 лютого працівники Володимирецької центральної районної лікарні провели зі співробітниками місцевого районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області та 11-ї державної пожежно-рятувальної частини заняття щодо надання першої медичної допомоги потерпілим у дорожньо-транспортних пригодах.

Під час заходу медики наочно продемонстрували рятувальникам способи та методи зупинення артеріальної і венозної кровотечі, фіксації з іммобілізацією верхніх і нижніх кінцівок при переломах та вивихах, надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця тощо. Також працівники ДСНС практично відпрацювали на манекені методику сердечно-дихальної реанімації. Медики продемонстрували місцевим рятувальникам і короткометражні навчальні ролики щодо дії з невідкладної допомоги потерпілим в різних ситуаціях.

Загалом, заняття пройшло ефективно, кожен мав змогу спробувати надавати основні види допомоги та отримати кваліфіковані рекомендації від фахівців медичної служби.

«Рятувальники під час надзвичайних подій та ситуацій першими прибувають на місце виклику, відтак в разі необхідності вони першими надають першу медичну допомогу потерпілим. І від своєчасного і правильного її надання залежить не лише успіх подальшого лікування, але інколи і життя постраждалого. Відтак, щоб вдосконалювати навички та вміння, ми систематично проводимо подібні заняття із залученням медичних працівників, щоб підтримувати на належному рівні ступінь професійної підготовки рятувальників», - зазначив начальник Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області капітан служби цивільного захисту Андрій Муравинець.

Володимирецький районний сектор

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцька міська рада ...
Наступна новина: На Вінничині прокуратура ...

КОМЕНТАРІ