На Тернопільщині презентували книгу Андрія Юркевича «Моя Революція»

На Тернопільщині презентували книгу Андрія Юркевича «Моя Революція»

02.03.16 11:52 0 665
У бібліотеці-філії села Голігради Заліщицького району відбулася презентація книги Андрія Юркевича "Моя Революція". До героїчної історії подвигу мужніх героїв Майдану автор книги звернувся, переживши ті буремні події разом із побратимами у бойовому пеклі. Уже тепер, коли ці події відновлюємо у пам'яті, вшановуємо героїв Небесної Сотні, героїв Майдану і героїв-сучасників, які відстоюють рідну землю, єдність України в зоні АТО.

Зі сторінок книги А. Юркевича довідуємось про той героїчний дух, жертовність і великі бажання українських борців-полум'яних патріотів, які ціною власного життя відвойовували справедливість і волю з надією на нашу кращу долю.

Люди різного віку – жителі села зійшлися активно до сільської бібліотеки на презентацію книги, яку багато читачів уже прочитали.

Активні читачі бібліотеки: Гончар Зоряна, Лилик Андріана, Крихтяк Іванна, Волошин Мар'яна, Михайлюк Дмитро, Яловіцька Аліна зачитували, описані автором – героєм Майдану Андрієм Юркевичем епізоди тих буремних подій.

Найбільші хвилювання викликали у присутніх спогади автора про смерть земляка Устима Голоднюка, якому Андрій ще прагнув продовжити життя, слухаючи пульс з надією на його відновлення для життєдіяльності, відтягаючи із пекельного місця: «Міряю пульс хлопцю у блакитній касці ( як виявилось, земляку Устиму Голоднюку), ударів немає взагалі, але після кожного дотику здається, що я не туди клав палець і в слідуючий раз я обов'язково його знайду. Зовсім юний хлопець з діркою в голові і розбризканим мозком, в якого тим не менш знайдено мінімальні ознаки життя».

З особливим смутком згадали ім'я автора, який переживши ті страшні дні на Майдані, загинув на сході України, не повернувся з бойового завдання біля с. Весела Гора на Луганщині. Не встиг здійснити він свій задум – описати бойові дні, воєнні події в зоні АТО.

Запалена свіча пам'яті, хвилина мовчання, яка була співзвучною із стуком сердець присутніх на бібліотечному заході, з відліком секунд манометра, надовго залишуться в пам'яті юних і дорослих сельчан, що й тепер переживають тривожні дні, коли тривають військові дії на сході України, гинуть кращі з кращих України сини.

А книгу Андрія Юркевича «Моя Революція», яку презентували у Голіградах, уже тепер виявили бажання прочитати ще більше жителів села.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ