Чернівці: Продали авто – задекларуйте доходи

Чернівці: Продали авто – задекларуйте доходи

02.03.16 10:30 0 769
Державна податкова інспекція у м. Чернеівцях нагадує, що дохід, який отримано фізичною особою від продажу або обміну протягом року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не оподатковується.

Якщо громадянин здійснює продаж такого рухомого майна двічі та більше разів протягом одного року або здійснює продаж вантажного автомобіля, то отриманий дохід оподатковуватиметься за ставкою 5 відсотків.

Сума таких доходів включається до загального річного оподатковуваного доходу та відповідно підлягає декларуванню шляхом подання до фіскальної служби декларації про майновий стан і доходи. Зробити це слід до 1 травня 2016 року за місцем реєстрації декларанта.

Дохід від продажу такого транспортного засобу визначається виходячи із ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу, але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом.

Платник податку може самостійно обирати один із способів визначення вартості відчужуваного майна, а саме: використати оціночну вартість, визначену згідно із законом, або середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу.

При цьому, середньоринкову вартість транспортного засобу можна розрахувати самостійно на сайті Міністерства економічного розвитку, з урахування марки автомобіля, року його випуску на пробігу на дату продажу.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Звільнено директора ДКП ...

КОМЕНТАРІ