На Вінничині заключна національна зустріч щодо Зміцнення безпеки релігійних громад відбулася у м. Києві (+фото)

На Вінничині заключна національна зустріч щодо Зміцнення безпеки релігійних громад відбулася у м. Києві (+фото)

02.03.16 08:36 0 587
Представники управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації та прокуратури м. Вінниці взяли участь у заключній національній зустрічі проекту БДІПЛ/ОБСЄ «Зміцнення безпеки релігійних громад та інших груп в Україні», яка відбулася 25-26 лютого у м. Києві.

Захід зібрав близько 100 осіб, зокрема, представників міжнародної місії ОБСЄ/БДІПЛ, органів державної влади, експертів з релігійних питань, правоохоронних органів, релігійних організацій різних конфесій.

На зустрічі було проаналізовано досягнуті за час проекту напрацювання щодо налагодження діалогу між представниками різних конфесій, державою і церковними діячами, покращення реагування правоохоронних органів на злочини на ґрунті ненависті та окреслено перспективи на майбутню співпрацю.

Очільники проекту ОБСЄ/БДІПЛ зазначили на важливості подальшої співпраці з українськими представниками та висловили сподівання, що напрацьовані рекомендації будуть допомагати і активізувати зусилля щодо реформування в галузі свободи релігії або переконань і злочинів на ґрунті ненависті.

Важливим досягненням проекту для Вінниччини, як зазначив Ігор Салецький, було відновлення взаємодії між представниками районних державних адміністрацій, на яких покладено обов'язки забезпечення реалізації державно-церковної та міжнаціональної політики та релігійними організаціями різних конфесій. За його словами, регіональний діалог, який напрацьований у Вінницькій області, є ефективним та дієвим для попередження злочинів на ґрунті ненависті та міжконфесійних конфліктів.

Нагадаємо, проект «Зміцнення безпеки релігійних громад та інших груп в Україні» реалізовувався в Україні БДІПЛ/ОБСЄ із січня 2015 року по лютий 2016 року. Його метою було підвищити безпеку релігійних та заснованих на переконаннях громад у двох пілотних регіонах: Вінницькій області спільно з Черкаською та Одеській області спільно з Херсоном і Миколаєвом. В рамках проекту відбулося ряд національних, регіональних зустрічей, семінарів та круглих столів за участь громадянського суспільства, релігійних організацій, правоохоронців та органів державної влади.

На завершення проекту спільними зусиллями учасників було сформовано рекомендації для подальших реформ в політиці, законодавстві та практиці щодо свободи релігії або переконань, запобігання і реагування на злочини на ґрунті ненависті.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Перемога лучан на ...

КОМЕНТАРІ