Минулоріч галузь тваринництва стала основним фактором розвитку аграрного сектору Вінниччини (+фото)

Минулоріч галузь тваринництва стала основним фактором розвитку аграрного сектору Вінниччини (+фото)

02.03.16 11:57 0 554
Про це 29 лютого, під час щопонеділкової апаратної наради зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

Аналізуючи основні чинники, які призвели до недобору рослинницької продукції урожаю 2015 року: небачена посуха, дорогі кредити, недостатня державна підтримка аграріїв, Микола Неїлик підкреслив важливість приросту виробництва тваринницької галузі Вінниччини.

«У порівнянні з попереднім роком, нарощено обсяги виробництва м'яса для реалізації на 60,8 тис. тонн (16,6%), яєць - на 53,1 млн. штук (6,6%). Обсяги виробництва молока в сільгосппідприємствах збільшено на 15 тис. тонн. (8,4%)»,- зазначив він.

За минулий рік в області зменшено обсяги виробництва сільгосппродукції на 9,5 %.

«Така ситуація не тільки у нас в регіоні, а в цілому по Україні,- підкреслив посадовець, - незважаючи на це, Вінниччина, за підсумками минулого року, залишається лідером в Україні за обсягами виробництва продукції сільського господарства, зокрема:

- за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства;

- за обсягами виробництва валової продукції тваринництва;

- за обсягами виробництва цукрових буряків;

- за обсягами виробництва картоплі;

- за обсягами виробництва плодово-ягідної продукції;

- за обсягами виробництва молока;

- за чисельністю поголів'я ВРХ (в т. ч. корів) та птиці»;

Загалом, за словами Миколи Неїлика, область повністю забезпечує себе продуктами харчування, і значну частину поставляє в інші регіони та експортує за межі країни.

«За минулий рік з області експортовано продукції агропромислового комплексу на суму понад 664 млн. дол. США»,- повідомив посадовець.

Презентація.ppt



Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ