Вінничина: редактора газети „Тростянецькі вісті” нагороджено відзнакою «Голос благодійності» (+фото)

Вінничина: редактора газети „Тростянецькі вісті” нагороджено відзнакою «Голос благодійності» (+фото)

02.03.16 08:31 0 701
25 лютого 2016 року в конференц-залі столичного готелю „Президентський” відбулася VІІІ Міжнародна конференція Українського форуму благодійників „Стратегічна філантропія: мистецтво змінювати світ”. Крім представників численних вітчизняних фондів на захід прибули керівники міжнародних фондів з Нідерландів, Румунії , старший радник Інституту філантропії, експерт із консультування донорів та благодійників Фенелла Роуз (Великобританія), виконавчий директор фонду „Солідарність” (Польща) Кшиштоф Становський. Також у роботі конференції взяли участь: Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба, заступник Керівника Головного департаменту з питань внутрішньої політики – керівник департаменту з питань взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Адміністрації Президента України Олександр Ярема.

Учасники Міжнародної конференції обговорили проблеми філантропії в Україні і зазначили, що з часу анексії Криму та війни на Донбасі благодійність у державі зросла в десятки разів. Найбільше жертвують на АТО та поранених бійців, багато внесків поступає на лікування від різних хвороб дітей та соціально незахищеної категорії населення.

Вдруге на захід запрошуються журналісти, які висвітлюють діяльність благодійних фондів і самі є волонтерами, заохочують доброчинність.

Цьогоріч до категорії нагороджених за поданням благодійних фондів і волонтерів увійшло п'ятнадцять журналістів, серед яких Марічка Падалко – телеведуча каналу 1+1, кореспондент телеканалу 1+1, який висвітлює події в зоні бойових дій на Донбасі, Станіслав Ясинський, журналіст телеканалу СТБ Оксана Мовчан, Олена Сініцина з „Української правди”, Олена Розвадовська з „Дзеркала тижня”, колектив „Газети по-українськи”, кілька журналістів з обласних ЗМІ Львова, Запоріжжя, Херсона та Кіровограда.

Приємно відзначити, що в п'ятнадцятку нагороджених увійшов редактор газети „Тростянецькі вісті” Анатолій Савченко, депутат Тростянецької районної ради, голова постійної комісії районної ради з питань комунальної власності, роботи промисловості, будівництва, транспорту, зв'язку, енергозбереження, торгівлі та зайнятості населення, який є волонтером й часто буває в зоні бойових дій. Він єдиний журналіст, що представляв на форумі місцеву пресу.

Нагороду депутату, журналісту й волонтеру вручав колишній польський політв'язень і дисидент Кшиштоф Становський.

Зазначимо, депутат районної ради Анатолій Савченко до цього був нагороджений „Золотою медаллю української журналістики”, медаллю „За жертовність і любов до України”, у 2015 році Національною спілкою журналістів України визнаний журналістом року. Спільним розпорядженням голів обласної державної адміністрації та обласної ради удостоєний звання „Людина року - 2015” в номінації „Журналіст” та занесений на обласну Дошку Пошани „Праця і звитяга вінничан”.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату Тростянецької райдержадміністрації





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині заключна ...

КОМЕНТАРІ