Фільму «Зима у вогні» про Революцію гідності не дали премію «Оскар»

Фільму «Зима у вогні» про Революцію гідності не дали премію «Оскар»

02.03.16 15:29 0 2300
У перебігу визначення переможців 88-ї кінопремії «Оскар», що триває у Лос-Анджелесі, документальна стрічка Євгена Афінеєвського «Зима у вогні. Українська боротьба за свободу» про події Революції гідності не отримала нагороди від Американської кіноакадемії. Найкращим повнометражним документальним фільмом у однойменній категорії став британський фільм «Емі» Азіфа Кападіа про життя і смерть співачки Емі Вайнгауз. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За «Оскара» в цій категорії змагалися також іноземні фільми «Погляд тиші», «Що трапилося, міс Симон» і «Земля карателів».

Найкращою документальною короткометражкою визнали «Дівчина в річці: Ціна прощення» Шарміна Обаід-Чиноя про жінок-жертв релігійних убивств у Пакистані.

Переможці у всіх 24 категоріях іще не названі, церемонія триває.

За історію незалежності України жодна стрічка не була номінована на «Оскар», а лише висувалася на номінацію. Раніше намагалися, але не потрапили до списку оскарівських номінантів українські стрічки «Поводир», «Параджанов», «ТойХтопройшовКрізьВогонь», «Ілюзія страху», «Аврора», «Мамай» та «Приятель небіжчика».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині активно ...
Наступна новина: Ужгородські вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ