4-та сесія Чернігівської міської ради завершила свою роботу

4-та сесія Чернігівської міської ради завершила свою роботу

02.03.16 14:27 0 591
1 березня продовжила свою роботу 4-та сесія Чернігівської міської ради 7 скликання.

На початку пленарного засідання Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко представив нового начальника Чернігівського міського відділку поліції Сергія Кагітіна.

Вітаючи нового очільника міської поліції, міський голова побажав успіхів у нелегкій роботі та у будуванні сталої європейської моделі співіснування поліції і громади.

"Поліція має бути сервісною службою, служити громаді міста та підвищувати довіру громадян", - підкреслив Владислав Атрошенко і запевнив, що міська влада налаштована на конструктивне співробітництво з міською поліцією у справі забезпечення правопорядку у місті.

Міська рада затвердила кандидатуру міського голови Валерія Бондарчука на посаду заступника міського голови з питань архітектури та містобудування.

Валерій Бондарчук працює у сфері будівництва з 1992 року. Має вищу освіту: Київський національний університет будівництва та архітектури, факультет промислового і цивільного будівництва, спеціальність "інженер-будівельник". До цього часу працював директором по будівництву компанії "АПЛ-ГРУП".

Крім того, депутати Чернігівської міської ради схвалили питання «Про розірвання двосторонніх угод міста Чернігова з російськими містами-побратимами».

«За» відповідне рішення проголосували 28 депутатів. До переліку двосторонніх угод про побратимські відносини міста Чернігова з містами Російської Федерації, що підлягають розірванню, включені Митіщі, Псков, Ростов, Брянськ.

Прийняття даного рішення обумовлено триваючою збройною агресією з боку Російської Федерації. Наслідком цієї агресії уже є анексія Криму та окупація окремих районів Донецької й Луганської областей, тисячі загублених життів та катастрофічне погіршення рівня соціально-економічного життя населення, - пояснюється у проекті рішення.

«У зв'язку з тотальною пропагандою та викривленням фактів з боку Російської Федерації, формуванням ненависті до всього українського, існування подібних угод в реальному часі є неповагою до родин полеглих героїв за незалежну Українську державу», - йдеться в документі.

Депутати також підтримали Звернення до Голови Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні продажу поліетиленових пакетів.

У відповідності до Закону України "Про звернення громадян" до Чернігівської міської ради надійшла електронна петиція, яка підтримана необхідною кількістю голосів мешканців міста, щодо вирішення питання заборони продажу поліетиленових пакетів на території міста.

"Вирішення екологічної проблеми, яка зумовлена відсутністю правового механізму утилізації поліетиленових пакетів, врегулювання їх виробництва та обігу, потребує якнайшвидшого вирішення.

Відповідно до міжнародного досвіду, в багатьох країнах також спостерігається запровадження законодавчого обмеження виробництва та використання поліетиленових пакетів та упаковок", – йдеться у документі.

У документі також зазначено, що на розгляді Верховної Ради перебуває проект Закону України "Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження полімерних пакетів" від 06.10.2015 р., (автор – народний депутат Поляков М.А.). Тож, проблема є актуальною для держави і потребує відповідного врегулювання.

Депутати розглянули земельні та інші питання порядку денного.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Графік прийому виборців ...

КОМЕНТАРІ