На Тернопіллі на громадських слуханнях презентували проект будівництва нової лінії електропередач

На Тернопіллі на громадських слуханнях презентували проект будівництва нової лінії електропередач

02.03.16 10:05 0 571
Громадські слухання щодо проекту будівництва повітряної лінії 330 кВ «Луцьк північна – Тернопільська» з реконструкцією ПС 330 кВ «Луцьк Північна» та ПС «Тернопільська» на території Волинської, Рівненської та Тернопільської областей» відбулися 1 березня у Тернопільській обласній державній адміністрації.

У вказаному заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Ігор Вонс, очільники структурних підрозділів ТОДА, представники ВП «Тернопільські магістральні електромережі», Управління взаємодії з міжнародними фінансовими інституціями, СКБ Південно-Західної ЕС ДП «НЕК «Укренерго», ТОВ «Зв'язоктехсервіс», а також депутати обласної ради та представники громадських організацій.

« на Тернопільщині спостерігається певна нестача енергоносіїв, — наголосив директор департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму обласної державної адміністрації Василь Ясіновський. — Відтак доволі важливо розвивати у всебічному напрямку наш господарський комплекс. Впровадження даного проекту — суттєвий крок назустріч успішного вирішення цього питання».

Під час громадських слухань відбулася презентація проекту повітряної лінії 330 кВ «Луцьк північна – Тернопільська» з реконструкцією ПС 330 кВ «Луцьк Північна» та ПС «Тернопільська» на території Волинської, Рівненської та Тернопільської областей», реалізація якого стане складовою частиною об'єднаної енергетичної системи України. При розробці даного проекту фахівці брали до уваги розташування об'єктів та природніх ресурсів, аби не завдавати шкоди населеним пунктам чи навколишньому довкіллю.

Вказана повітряна лінія з'єднуватиме підстанції у Тернополі та Луцьку. На Тернопільщині вона проходитиме через Кременецький, Зборівський, Збаразький і Тернопільський райони. Її загальна протяжність становитиме 223 км.

До слова, на вказаному зібранні присутні отримали бланки для внесення своїх пропозицій, коментарів, а також скарг.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ