Вінницьку область відзначено як одну з кращих в Україні в організації роботи щодо підтримки і допомоги учасникам АТО

Вінницьку область відзначено як одну з кращих в Україні в організації роботи щодо підтримки і допомоги учасникам АТО

02.03.16 15:57 0 648
26 лютого 2016 року відбулась селекторна нарада Міністерства соціальної політики України з обласними державними адміністраціями, у ході якої Перший заступник Міністра В.В. Шевченко відзначив Вінницьку, Житомирську, Миколаївську та Рівненську області в організації роботи щодо підтримки і допомоги учасникам АТО.

У нараді взяли участь заступник голови – директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна, в.о. Обласного центру зайнятості Світлана Аляб'єва, головний спеціаліст територіального відділення Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, директор центру допомоги учасникам АТО Анатолій Слівінський, представники обласного військового комісаріату та Фонду соціального захисту інвалідів.

В ході селекторної наради поінформовано Міністерство, що у Вінницькій області на адміністративними й соціальними послугами, а також різними видами допомог охоплено 9677 осіб з числа учасників АТО й демобілізованих.

З метою вирішення питання поліпшення житлових умов у 2015 році придбано житло для 32 сімей загиблих та поранених військовослужбовців на загальну суму майже 17 млн.грн.

Крім того,обласною та місцевою владою вживаються всі необхідні заходи для вирішення земельних питань.Так, станом на 22.02.2016 року з клопотанням про отримання земельних ділянок 5396 учасників антитерористичної операції, з них 4679 громадян вже отримали накази про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну орієнтовну площу 4630,11 га.

Для підтримки родин загиблих осіб та поранених і демобілізованих 142 сім'ям загиблих осіб виплачена одноразова матеріальна допомога з обласного бюджету на суму 4,3 млн. грн. 476 особам з числа поранених під час проведення антитерористичної операції виплачена грошова допомога з обласного бюджету на суму 4,8 млн грн.

За рахунок коштів місцевих бюджетів надано матеріальної допомоги майже 4 тис. особам з числа учасників АТО та демобілізованих на загальну суму 9,5 млн.грн, завезено понад 3,7 тис. складометрів дров.

До дня пам'яті захисника Донецького аеропорту надано вдовам загиблих учасників АТО матеріальну допомогу в сумі 7 500 грн.

З обласного бюджету виділено одноразову допомогу сім'ям загиблих осіб під час бойових дій в м. Дебальцево Донецької області на суму 10 000 грн.

З метою вирішення питання професійної адаптації профорієнтаційною роботою охоплено 1262 демобілізованих учасників АТО, яким надано 2068 послуг.135 осіб – працевлаштовано, 57 з них отримали одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи

Не залишається в області поза увагою і питання психологічної та медичної реабілітації.За весь період за медичною допомогою в заклади охорони здоров'я області звернулись 829 осіб (поранені та хворі, в тому числі демобілізовані).

Отримали стаціонарне лікування, медичну та психологічну реабілітацію у Вінницькому обласному клінічному госпіталі ветеранів війни – 394 учасників антитерористичної операції, в тому числі демобілізованих.

В кабінеті психотерапії Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни пройшли курс психотерапевтичної та психологічної реабілітації 311 учасників антитерористичної операції, в тому числі демобілізованих.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині вогнеборці ...
Наступна новина: Розпочався весняний ...

КОМЕНТАРІ