У Києві волонтери нагородили медиків за допомогу Майдану і пораненим військовим

У Києві волонтери нагородили медиків за допомогу Майдану і пораненим військовим

02.03.16 12:54 0 943
Медики Київської міської 12-ї лікарні отримали нагороди (медалі і почесні грамоти) за лікування і підтримку учасників Революції гідності й військових, які беруть участь у конфлікті на сході України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

З ініціативою відзначити працю українських лікарів виступив міжнародний благодійний фонд «Підтримка нації» і громадська організація «Дружини України», повідомила Радіо Свобода координатор фонду Юлія Євдокимова.

« ми нагородили лікарів за їхню допомогу, яку вони надавали з перших днів Майдану. Також ми дуже їм вдячні за лікування наших бійців, за те, що медики цієї лікарні жодного разу не відмовили волонтерам у допомозі, а під час Майдану вони жодного постраждалого не віддали міліції», – зазначила Євдокимова.

Серед нагороджених медиків – головний лікар 12-ї лікарні Таїсія Лобода і провідні фахівці з різних відділень лікарні.

За словами Євдокимової, персонал лікарні був першим, кого нагородили волонтери і благодійники. Цієї весни спеціальними нагородами відзначать і лікарів інших медичних закладів Києва й інших міст України, які рятують життя учасників АТО, часто за складних обставин.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Першу медичну допомогу їм надавали медики-волонтери («Швидка медична допомога Майдану» та інші) і персонал кількох міських лікарень. У 12-ій лікарні проходили лікування понад 600 майданівців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина отримала ...

КОМЕНТАРІ