Спантеличені вибором туристичного намету?

Спантеличені вибором туристичного намету?

04.03.16 23:40 0 1051

Почнемо з того, що туристичні намети діляться на рівнинні і гірські. Якщо ви не збираєтеся в гори, то вам краще вибирати рівнинні туристичні намети, а їх існує велика різноманітність - для водного, пішого або велосипедного походу.
Якщо ж в гори, та ще й до Евересту, то варто подивитися в бік високогірних експедиційних наметів, які відмінно підійдуть для організації наметового табору. Експедиційний намет, як правило, відрізняється своєю місткістю та вітростійкістю. Хто був в горах - знає який там вітер і наскільки актуальні саме такі намети. Як наслідок, вони мають чималу вагу. Більше інформації дізнайтеся на сайті: http://activus.com.ua/.

Туристичні намети: типи

Якщо ж шукається легкий намет, який буде з Вами протягом сходження, то вам варто звернути увагу на штурмові намети. Вони мають малу вагу (в них найчастіше відсутній тент), тому що, штурмуючи чергову гору, на висоті через розряджене повітря у людини кожен рух забирає більшу кількість сил, а якщо ще й вантаж зайвий тягти, то сходження ще більше ускладниться. У цій ситуації і приходять на допомогу штурмові намети, які максимально полегшені. Крім того, не варто забувати про експлуатаційні властивості штурмового намета, потому що вони, як правило, експлуатуються в украй екстремальних умовах.
Туристичні намети для середньогір'я - якийсь компроміс між штурмовими наметами і експедиційними наметами.

Намети для пішоходів

Поговоримо про рівнинні намети - це один з найпоширеніших типів, їх використовують для піших походів, сімейних виїздів на природу, в водному туризмі. При виїзді на природу сім'єю, один з головних чинників - це комфорт, тут варто подивитися в бік кемпінгових наметів. У таких, як правило, передбачено кілька ізольованих внутрішніх приміщень, окремий тамбур для спорядження, зазвичай мають велику вагу, через великі обсяги мають низьку вітростійкість (в порівнянні з іншими типами наметів) і, як правило, збірка такого намету займає досить багато часу.До наметів для походів (піші походи, гірський туризм) пред'являються зовсім інші вимоги: вони повинні бути вітро- і вологостійкими, володіти більшою міцністю, прості в збірці і при цьому мати прийнятну вагу для її транспортування на своїй спині :) Такі намети вміщають 2-4 людини.

Шари туристичних наметів

Туристичні намети в наші дні мають найчастіше два шари - внутрішній намет і тент зверху, всю цю конструкцію тримає каркас з алюмінію або фибергласа. Для тенту найкраща тканина - поліестер, тент намету, в першу чергу, захищає внутрішній намет від дощу за рахунок своїх водовідштовхувальних властивостей (досягається шляхом обробки водовідштовхувальними просоченнями, або спеціальними покриттями). Внутрішній намет виготовляється з легко-провітрюваного матеріалу - нейлону. Додатковий комфорт внутрішнього намету доповнюють всілякі кишені, гачки, полички з сіток. Особливу увагу варто звернути на дно намету, на нього припадає основне навантаження, а з цього випливає, що дно повинно бути виготовлене з міцного матеріалу, плюс має бути з високими показниками водостійкості.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Що таке лінолеум?

КОМЕНТАРІ