Що потрібно знати,перш ніж взяти автомобіль напрокат

Що потрібно знати,перш ніж взяти автомобіль напрокат

04.03.16 00:20 0 1057

Як взяти машину? Як потім здати? Що таке франшиза? Які є обмеження в користуванні автомобілем? Це далеко не повний перелік питань, які можуть хвилювати тих, хто зібрався взяти автомобіль на прокат...

Як взяти автомобіль напрокат?

Для початку визначтеся з компанією: Ви хочете взяти автомобіль у міжнародній або у місцевій компанії? У разі, якщо Ви берете автомобіль у міжнародній компанії, наприклад, в компанії "Лион Автопрокат": http://lion-rentacar.com.ge/, то Ви платите більше, проте Ви отримуєте якісний сервіс, цілодобову телефонну лінію підтримки і автомобілі, що відповідають міжнародним стандартам. Якщо у місцевій - то сервіс і якість автомобілів будуть на порядок нижчим.

Коли Ви визначилися з прокатною компанією, Ви повинні визначитися з класом авто. Тут в будь-якій компанії Вам запропонують великий вибір автомобілів: від економ-класу до автомобілів класу люкс. Зверніть увагу, часто у автомобілів є обмеження по пробігу, що робить автомобіль дешевшим, однак, при перевищенні встановленого ліміту Вам доведеться доплатити при здачі авто за додаткові кілометри.

Після того, як Ви визначилися з компанією і з автомобілем, Ви зв'язуєтеся з менеджером або бронюєте автомобіль на сайті. Врахуйте, Ви можете взяти автомобіль на точці прокату, а можете й замовити доставку автомобіля в зручне Вам місце.

Як здати автомобіль після прокату?

Тут все досить просто: Ви приїжджаєте в точку прокату і передаєте ключі. Автомобіль має бути помитим, а рівень бензину повинен бути на тому ж рівні, як і при взятті машини в оренду.

Що таке франшиза і чому вона стягується?

При взятті автомобіля в прокат на Вашому картковому рахунку блокується певна сума на випадок ДТП або викрадення автомобіля - це і є франшиза. Сума франшизи залежить від класу автомобіля.

Хотілося б окремо відзначити, що сума франшизи не перераховується на рахунок прокатної компанії, а саме блокується на картковому рахунку. Якщо прокат авто пройшов без пригод і страхових подій, сума франшизи протягом 5-7 днів розблокується і повертається Вам на картку. Саме стільки часу займається перевірка автомобіля на СТО. Іноді термін розблокування може збільшуватися, у прокатної компанії до Вас претензій немає, а гроші все ще заблоковані. У цьому випадку, радимо Вам звернутися до Вашого банку і попросити розблокувати кошти на картці вручну.

Чи страхувати прокатний автомобіль?

Так, всі тарифи включають в себе страхування відповідальності перед третіми особами з максимальним покриттям до $ 1000, і покриттям до $ 1900 грн за нанесення збитків здоров'ю третьої особи.
Також, в тарифи прокату включена страховка автомобіля в разі ДТП і збитку. Розмір відповідальності клієнта залежить від авто, що орендується. Наприклад, розмір відповідальності клієнта при прокаті автомобілів Daewoo Lanos, Ford Fiesta, VW Polo, Skoda Fabia Combi складе 500 євро.

В тарифи ще включена страховка автомобіля від угону, розмір відповідальності, також, залежить від класу автомобіля, що орендується. При викраденні орендованого автомобіля Skoda Octavia, Ford Focus, Mazda 3, VG Golf розмір відповідальності клієнта складе 700 євро.

При взятті автомобіля в оренду, клієнт має можливість зменшити розмір своєї відповідальності, купивши підвищену страховку. В тариф прокату автомобіля зазвичай не включається страхування від нещасного випадку, але клієнт завжди може купити цю страховку додатково, коли бере автомобіль в прокат.

Страхування не поширюється на випадки, якщо клієнт використовував прокатний автомобіль для буксирування іншого автомобіля, брав участь в гонках, перебував за кермом в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, або орендованим автомобілем керувала третя особа, яка не визначена в договорі.

Всі умови страхування, розмір франшизи вказані в договорі оренди, які зазвичай доступні на офіційних сайтах прокатних компаній.

Які документи потрібні для того, щоб орендувати авто?

Щоб орендувати авто у Вас повинен бути при собі паспорт, водійські права і картка, на якій є достатня сума для блокування франшизи.

Які є вікові обмеження?

Вік водія має бути > 21 року, а для груп автомобілів преміум-класу вік водія має бути > 25 років. Стаж водіння має бути > 2 років.

Які обмеження в користуванні прокатним автомобілем?

У прокатному автомобілі не можна палити. Цей автомобіль можуть водити тільки ті особи, які вказані в договорі оренди. В іншому ж користування прокатним автомобілем не відрізняється від користування власним авто.

Что робити, якщо Ви потрапили в ДТП на прокатному автомобілі?

Обов'язково викликати ДАІ, скласти протокол ДТП. А, також, обов'язково зателефонувати в колл-центр прокатної компанії і повідомити про подію.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Насос ЕЦВ: сфери ...
Наступна новина: Преимущества кованых ...

КОМЕНТАРІ