Чернівці: Стихійна торгівля може призвести до спалахів інфекційних захворювань серед населення

Чернівці: Стихійна торгівля може призвести до спалахів інфекційних захворювань серед населення

04.03.16 09:02 0 653
Стихійні місця торгівлі в нашому місті стали серйозною проблемою. У Чернівецькому міському управлінні Головного управління Держсанепідслужби Чернівецькій області неодноразово реєструвались звернення стосовно цього питання.

Мало хто з мешканців замислюється над тим, яку небезпеку несуть стихійні ринки. Це негативне явище важко викорінити, але щороку з не-санкціонованими місцями торгівлі ведеться боротьба, яка триває давно, а ситуація чомусь не покращується. І – це загальноміська та загальнолюдська проблема, яку намагаються вирішити, в тому числі правоохоронці м. Чернівці.

Громадяни не уявляють, який ризик тягне за собою здійснення покупок в несанкціонованих місцях. Нагадуємо, що незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, особові медичні книжки відсутні, порушується температурний режим реалізації, зберігання тощо).

В більшості випадків торгівля проводиться з землі. Увесь бруд і вихлопні гази залишаються на цих продуктах. А порушення в місцях неорганізованої торгівлі є потенційно-небезпечними у виникненні спалахів харчових отруєнь, інфекційних захворювань серед населення, бо походження продуктів нікому не відоме. Особливо це стосується м'ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання.

Придбання харчових продуктів на стихійних ринках – це шлях до лікарняного.

Тож, шановні мешканці та гості міста Чернівці купуючи у «стихійних» продавців харчові продукти, не треба сподіватися в котрий раз на вдачу. Рано чи пізно стихійний ринок вам відгукнеться так званим «лікарняним відпочинком».

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині СБУ ...
Наступна новина: В арт-галереї «Луцьк» ...

КОМЕНТАРІ