Вінничина: на Хмільниччині староста Народного аматорського хорового колективу ветеранів війни Ольга Гавура відзначила 90-річний ювілей (+фото)

Вінничина: на Хмільниччині староста Народного аматорського хорового колективу ветеранів війни Ольга Гавура відзначила 90-річний ювілей (+фото)

04.03.16 10:34 0 641
1 березня 2016 року в малому залі Хмільницького районного Будинку культури заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, міський голова Сергій Редчик, помічник народного депутата Петра Юрчишина Сергій Маташ привітали старосту Народного аматорського хорового колективу ветеранів війни та праці Хмільницького районного будинку культури Ольгу Гавуру з 90-річним ювілеєм.

Разом із щирими побажаннями здоров'я, добра, ще довгих років творчої діяльності міський голова Сергій Редчик, заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації Микола Чикотун, заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук подарували квіти та подарунки.

«Любов до української мови, до пісні Ви пронесли через життя, виконуючи заповіт дідуся Івана Сердюка, хоча і народилися в Ростовській області. Щиро бажаю Вам і надалі любити пісню, нехай вона допомагає прожити Вам ще багато, багато років у активній творчій діяльності », - сказав заступник голови районної державної адміністрації Микола Чикотун, вітаючи ювілярку.

Далі привітали іменинницю начальник відділу культури райдержадміністрації Микола Стукан, директор районного Будинку культури Анатолій Горбатюк, колеги по творчій і пісенній діяльності.

Народний аматорський хоровий колектив ветеранів війни та праці районного будинку культури – це чотириголосий мішаний хор із своїми солістами, дуетами, тріо, читцями , гумористами.

Варто відзначити, що тут немає випадкових людей . Хористів в різні часи поєднала невимовна любов до її величності – Пісні, і ось уже тридцять років є невід'ємною частиною їхнього життя.

Народився хор завдяки Олександру Миколайовичу Попову у далекому 1985 році та викладача музичної школи Василя Тимофійовича Коцулима. Два ентузіасти формували ядро майбутнього хору.

І вже 8 травня 1985 року хор вперше виступив на сцені районного Будинку культури. Саме тоді своїм чудовим та майстерним виконанням пісень «Смуглянка» А. Новікова та «Не стареют душой ветераны» зірвали оплески хмільничан.

Загалом у колективі налічується близько 40 хористів, які живуть та дихають піснею. Програма хорових пісень складає понад сотні творів. Це військово – патріотичні, духовні, українські народні, жартівливі та авторські.

Пісня – це їх чиста, життєдайна криниця, з якої вони щоденно черпають силу і наснагу.

І серед усіх учасників хору є Ольга Леонідівна Гавура, яка народилася в Ростовській області , але в українській сім'ї. Перед війною на початку 30 – х років родину вислали на Закавказзя.

Дідусь Іван Прокопович Сердюк носив вишиванку і все повторював, мов заклинав: « Не забудь, що ти українка, мову, мову пам'ятай». Батько майже 20 років керував церковним хором , учив співати пісні, грати на музичних інструментах.

Юність Ольги минула в Баку. Навчалася в медичному училищі. Вночі чергувала в госпіталі, а увечері бігала на репетиції, бо не могла без сцени. Там і зустріла свою долю – українця Олександра Гавуру.

Переїхали на Україну. Працювала головною медичною сестрою профспілкового санаторію « Хмільник». Там вона займалася не лише медициною – а взяла на себе і культуру. Вона – і організатор і сценарист і виконавиця. А коли в містечку – рівно 30 років тому – збирали хор ветеранів… однією з перших записалась і Ольга Леонідівна.

Вона співає пісні, романси і ось уже біля 20 років є старостою народного аматорського хорового колективу. Ця життєрадісна та сильна жінка ніколи не пропустила жодного концерту, жодної репетиції, читає, слідкує за новинами, поважає і любить людей, які з нею і в горі, і в радості.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщину відвідав ...

КОМЕНТАРІ