На Вінниччині розпочала свою роботу делегація італійських експертів (+фото)

На Вінниччині розпочала свою роботу делегація італійських експертів (+фото)

04.03.16 15:23 0 555
У рамках попередніх домовленостей група менеджерів з Італії прибула до Вінницької області, аби поділитися досвідом та передати власні знання подільським партнерам у питаннях управління відходами, регіонального розвитку та логістики.

Роботу на території регіону іноземні експерти розпочали 2 березня з офіційної зустрічі із керівниками області та міста.

Вітаючи гостей на Вінниччині, голова обласної Ради Анатолій Олійник відзначив, що для регіону досвід італійських колег надзвичайно важливий та цінний, відтак висловив сподівання на плідне співробітництво і в подальшому.

З особливостями розвитку Вінницької області ознайомив іноземних партнерів голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. «Насправді Україна перебуває на переломному етапі свого розвитку і дуже серйозно змінюється. Це покладає велику відповідальність на місцеві, регіональні органи виконавчої влади та місцевого самоврядування», - зауважив керівник ОДА.

У контексті питань, над якими упродовж робочого візиту працюватимуть італійські менеджери, Валерій Коровій відзначив, що з 1 січня поточного року набула чинності Угода про асоціацію з ЄС, що водночас порушило низку питань стосовно готовності окремих секторів промисловості України до цього процесу, особливо в частині стандартизації і сертифікації своєї продукції. Відтак робота в секції цього спрямування, за переконаннями очільника регіону, матиме важливе практичне значення.

«Вінницька область демонструє позитивну динаміку до зростання у сфері промисловості, але значною мірою це обумовлено об'єктивними чинниками, пов'язаними з девальвацією гривні, а також тенденціями на світових ринках продовольства, - повідомив Валерій Коровій. – Попри важку загальну ситуацію в Україні, ми на починаємо реалізовувати на території області декілька потужних проектів в галузі машинобудування та харчової промисловості. Так, кілька тижнів тому досягнуто домовленостей щодо модернізації підприємства з участю польського капіталу – компанії «Барлінек», що дасть можливість протягом 2 років проінвестувати 20 млн. євро і створити 300 робочих місць у Вінниці. Найближчим часом також почнуться будівельні роботи по одному з підприємств, яке переїхало з північного Криму, у галузі машинобудування. І ми розраховуємо протягом 3-5 років на цьому майданчику створити до 1,5 тисячі нових робочих місць у цій сфері».

У ході зустрічі голова облдержадміністрації відзначив також потужний аграрний потенціал регіону, лідерство міста Вінниці у сфері управління відходами, хоча за цим напрямом ще досить багато проблемних питань, і надзвичайно вигідне розташування області з точки зору логістичного сполучення.

Керівник італійської делегації Енріко Мартіал, у свою чергу, звернув увагу на позитивні зміни, що відбулися в державі з часу його останнього візиту на Вінниччину. «Ми абсолютно впевнені в тому, що Україна зробила великий прогрес в децентралізації, в покращенні офіційних структур. Ми бачимо поліпшення економічного середовища з часу нашого останнього візиту до Вінницької області. Позитивні зміни і в покращенні законодавства», - зауважив Енріко Мартіал.

Інформуючи про проект, з яким італійці прибули до регіону, керівник делегації відзначив, що ці пропозиції містять в собі кращі європейські стандарти, які застосовуються у сфері управління відходами. А водночас зауважив, що такі візити для його колег – чудова нагода навчитись чомусь новому й у вінничан.

Енріко Мартіал також підкреслив, що, попри загальну ситуацію в Україні, за оцінками економістів, Вінницька область демонструє хороші результати. Відтак зазначив: Італія та Україна мають нові можливості для співпраці, більше того – італійські регіональні посадовці дуже зацікавлені у встановленні співробітництва з українськими колегами.

На завершення зустрічі партнери підписали тристоронній меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією, обласною Радою та Агенцією співробітництва та розвиту Італійської Республіки.

Протягом дня іноземні експерти спільно з вінницькими спеціалістами працюватимуть у тематичних групах за такими напрямами, як: управління відходами; машинобудування та промисловість; логістика, управління складами, обладнання та комплектуючі; АПК, маркетинг та стимулювання продажів сільськогосподарської продукції. Підсумки ж роботи партнери підбиватимуть уже наприкінці дня.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ