У Вінницькій області 785 осіб скористались послугами центрів БВПД (+фото)

У Вінницькій області 785 осіб скористались послугами центрів БВПД (+фото)

04.03.16 08:07 0 594
Про це у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю повідомила директор регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Світлана Маліновська.

Світлана Маліновська окремо зупинилась на пріоритетних напрямках роботи та необхідності ряду напрацювання у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги у 2016 році.

«З 1 липня 2015 року Міністерством юстиції України утворено мережу місцевих центрів, що підпорядковуються регіональним центрам. Вони надають безоплатну вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах, потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях. Окрім них, допомогу мають змогу отримати малозабезпечені особи, діти-сироти та діти, що позбавлені батьківського піклування, ветерані війни (у тому числі учасники АТО), реабілітовані особи, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги у примусовому порядку», - зауважила Світлана Маліновська.

За словами директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, у Вінницькій області діє 4 місцевих центри, які надають вищевказані види правових послуг: Вінницький, Козятинський, Гайсинський та Томашпільський. «В цілому станом на 2 березня 2016 року у м. Вінниці зареєстровано 244 зверння громадян, у Козятинському районі – 234, Гайсинському районі – 163 і Томашпільському районі – 195 звернень громадян».

«З 1 січня 2013 року по 31 грудня 2015 року адвокатам системи БВПД Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області було видано понад 7 тисяч доручень для надання БВПД, та виплачено понад 5 млн. грн.», - повідомила Світлана Маліновська.

За словами Світлани Маліновської, напрацювання щодо вдосконалення роботи у сфері БВПД триває надалі. Основним пріоритетним завданням Центру є інформування населення Вінниччини про можливість отримання безоплатної правової допомоги та забезпечення доступу громадян до отримання необхідних юридичних послуг з метою зменшення випадків тортур та жорстокого, нелюдського поводження з затриманими.

Центр БВПД діє цілодобово. За детальною інформацією звертатись за тел. 0 800 213 103.

Черговий Вінницького регіонального центру БПВД тел.(0432) 68-33-77.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Міжнародного дня ...
Наступна новина: КМДА: перейменування ...

КОМЕНТАРІ