Житомирщина: ситуація в області з цінами на продукти харчування

Житомирщина: ситуація в області з цінами на продукти харчування

04.03.16 19:20 0 569
Поліський зональний науково-дослідний центр продуктивності АПК разом із Головним управлінням ветеринарної медицини у Житомирській області узагальнює результати моніторингу мінімальних цін за лютий 2016 року на 28 продовольчих ринках, 68 % яких знаходиться у районних центрах, 32 – у містах.

Сукупна вартість 46 обстежуваних продуктів відповідно до норм споживання для працездатного населення, затверджених постановою КМУ від 14 квітня 2000 року № 656, в Житомирської області становила 916,31 грн, що відповідає 16 позиції у рейтингу областей України.

Продукти

Підвищились ціни, грн, %

Знизились ціни, грн, %

Середня вартість, грн

Борщовий набір

+1,37 (3%)

46,88

Яловичина

-2,20 (3%)

68,33

Свинина

-0,92 (1,4%)

66,21

Фабричні яйця

1 категорії

-6,88 (27,4%)

18,24

Фабричні яйця

2 категорії

-7,77 (34,9)

14,50

За досліджуваний період різко знизилася ціна 1 десятка яєць курячих (птахофабрика). Вартість в області відповідає 2 місцю у рейтингу по регіонах України.

У зазначений період спостерігалась тенденція до незначного зниження цін на м'ясопродукти. На 2,25 грн або на 4,5% зменшилася вартість 1 кг сала.

Стабільними за січень-лютий залишаються ціни на хлібобулочні вироби, однак вони дещо вищі за середні по Україні.

Сукупна вартість овочів, які входить до складу борщового набору (обраховується за сумарною ціною 1 кг картоплі, капусти білокачанної, моркви, буряка столового та цибулі), зросла на 1,37 грн або на 3,0% і складає 46,88 грн. У порівнянні з іншими областями України це відповідає 18 позиції.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ