Сукупна вартість 46 обстежуваних продуктів відповідно до норм споживання для працездатного населення, затверджених постановою КМУ від 14 квітня 2000 року № 656, в Житомирської області становила 916,31 грн, що відповідає 16 позиції у рейтингу областей України.
Продукти
Підвищились ціни, грн, %
Знизились ціни, грн, %
Середня вартість, грн
Борщовий набір
+1,37 (3%)
46,88
Яловичина
-2,20 (3%)
68,33
Свинина
-0,92 (1,4%)
66,21
Фабричні яйця
1 категорії
-6,88 (27,4%)
18,24
Фабричні яйця
2 категорії
-7,77 (34,9)
14,50
За досліджуваний період різко знизилася ціна 1 десятка яєць курячих (птахофабрика). Вартість в області відповідає 2 місцю у рейтингу по регіонах України.
У зазначений період спостерігалась тенденція до незначного зниження цін на м'ясопродукти. На 2,25 грн або на 4,5% зменшилася вартість 1 кг сала.
Стабільними за січень-лютий залишаються ціни на хлібобулочні вироби, однак вони дещо вищі за середні по Україні.
Сукупна вартість овочів, які входить до складу борщового набору (обраховується за сумарною ціною 1 кг картоплі, капусти білокачанної, моркви, буряка столового та цибулі), зросла на 1,37 грн або на 3,0% і складає 46,88 грн. У порівнянні з іншими областями України це відповідає 18 позиції.
Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Чернівці: Трудовий контракт ...
Наступна новина: На Тернопіллі заступника ...