Чернігів: Держава підтримує учасників АТО та їх сім’ї

Чернігів: Держава підтримує учасників АТО та їх сім’ї

04.03.16 08:04 0 654
Зважаючи на надзвичайну складність конфлікту, що триває на сході України, не втрачають актуальності питання додаткової державної соціальної підтримки учасників АТО та їх сімей. Така допомога надається за різними напрямками.

Так, наприклад, Мінсоцполітики узагальнює інформацію, що надходить від облдержадміністрацій, Міноборони, МВС, інших структур, задіяних у АТО, стосовно потреби у коштах для подальшої закупівлі житла сім'ям військовослужбовців, загиблих у ході антитерористичної операції, а також учасникам АТО - інвалідам І–ІІ груп, які потребують поліпшення житлових умов. За відповідною державною програмою на придбання такого житла в бюджеті 2016 року передбачено 299 970 тисяч гривень.

Поправити своє здоров'я, пройти курс реабілітації захисники України можуть у госпіталях ветеранів війни. Мережа цих медичних закладів налічує 8,5 тисячі ліжок в усіх регіонах України, має висококваліфікованих фахівців, сучасну лікувальну та матеріально-технічну базу. В госпіталях для ветеранів проводиться фізична, медична, психолого-психіатрична, частково — соціально-побутова реабілітація, здійснюється підготовка до протезування.

А от знайти своє місце у мирному житті, здобути, якщо необхідно, додаткову спеціальність допомагають учасникам АТО управління соціального захисту, Державна служба зайнятості та Фонд соціального захисту інвалідів. Звернувшись до цих інстанцій, демобілізовані захисники України можуть бути направлені на навчання чи перекваліфікацію за обраною спеціальністю. Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою, очно-заочною, дистанційною, екстернатною формами навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами. Якщо співпадають потреби і можливості, установи соціального захисту навіть оплачують навчання.

Крім того, право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного бюджету мають діти учасників АТО. Таке право надається один раз на рік за умови, що путівка не надавалась дитині у поточному році за рахунок коштів місцевих бюджетів. Підбір та направлення дітей до Державного підприємства „Український дитячий центр „Молода гвардія”, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку здійснюють відповідні структурні підрозділи облдержадміністрацій.

Детальніше про одержання державної соціальної допомоги та документи, які для цього потрібні, можна довідатись в органах соціального захисту населення.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У військово-спортивному ...
Наступна новина: До Міжнародного дня ...

КОМЕНТАРІ