Рівнянин відповідатиме у суді за публічні заклики до насильницької зміни державної влади та громадської війни

Рівнянин відповідатиме у суді за публічні заклики до насильницької зміни державної влади та громадської війни

04.03.16 16:29 0 559
Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний висновок у кримінальному провадженні стосовно громадянина за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

- Встановлено, що 54-річний житель міста Рівне, який є уродженцем Російської Федерації, у вересні 2015 року вчинив в обласному центрі публічні заклики до дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення державної влади шляхом революції або громадської війни, - розповіла начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури Рівненської області Юлія Жигадло. - Свою промову чоловік проголосив перед представниками однієї із телерадіокомпаній, будучи переконаним, що останні продемонструють відеозапис перед широкою аудиторією глядачів. Однак, представники телеканалу даний запис в ефір не подали, а натомість звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів.

За місцем проживання вказаного громадянина правоохоронці вилучили записані ним власноруч агітаційні матеріали, зміст яких подібний до тих, що були проголошені.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації) здійснювали слідчі УСБ України в Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

Тепер міру відповідальності за вчинення вказаного кримінального правопорушення визначить суд.

Довідково:

Згідно із ч.3 ст. 109 КК України публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади з використанням засобів масової інформації караються обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: неподалік ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ