рятувальники проводять комплекс заходів з підняття рівня обізнаності населення правилам безпеки життєдіяльності

рятувальники проводять комплекс заходів з підняття рівня обізнаності населення правилам безпеки життєдіяльності

04.03.16 12:14 0 568
З метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі 02 березня співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області провели рейдове профілактичне відпрацювання житлового сектору в с. Маща Мащанської сільської ради та с. Лісопіль Малолюбашанської сільської ради Костопільського району. Рятувальники розповіли мешканцям сільських населених пунктів основні правила пожежної безпеки у побуті, що стосуються безпечного користування електричними та газовими приладами, пічним опаленням та вручили їм пам’ятки і листівки із попереджувальним змістом. Особливу увагу фахівці ДСНС приділили профілактичним бесідам з громадянами похилого віку, неблагонадійними родинами, багатодітними сім’ями. Батькам рятувальники нагадали, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Працівники Служби порятунку зазначили, що не можна залишати дітей без нагляду, необхідно тримати запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідати їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Також, під час рейду рятувальники відвідали загальноосвітню школу с. Маща. Працівники ДСНС розповіли дітям про основні причини виникнення пожеж, можливі наслідки пустощів з сірниками, запальничками, та іншими небезпечними предметами і речовинами. Рятувальники пояснили учням як діяти та куди звертатися у випадку виявлення пожежі, навчили правилам застосування вогнегасників та надання першої домедичної допомоги. Щоб закріпити отримані знання, співробітники Служби порятунку продемонстрували дітям цікаві тематичні відеофільми.

«Такі комплексні відпрацювання систематично проводитимуться і в інших населених пунктах області впродовж усього року. Дані заходи спрямовані на те, аби зосередити увагу населення на більш відповідальному ставленні до вимог пожежної безпеки, що, в свою чергу, допоможе зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них», - відмітив начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Крук.

Співробітники Служби порятунку звертаються до громадян з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні з пічним опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Вінниччині за січень ...

КОМЕНТАРІ