У Рівненській області рятувальники провели профорієнтаційну роботу з учнями старших класів та нагадали школярам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники провели профорієнтаційну роботу з учнями старших класів та нагадали школярам про основні правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

04.03.16 11:34 0 512
3 березня співробітниками Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області в навчально-виховному комплексі районного центру було проведено профорієнтаційну роботу по відбору школярів як кандидатів до вступу у вищі навчальні заклади системи ДСНС України. З метою заохочення учнів старших класів до професії рятувальника, працівники Служби порятунку продемонстрували фільм про Державну службу України з надзвичайних ситуацій та порядок вступу і проходження навчання у навчальних закладах, що готують фахівців ДСНС. Рятувальники закликали усіх охочих присвятити своє життя рятувальній справі, щоб приходити на допомогу першими у будь-яких екстремальних ситуаціях, вміти викликати у людських серцях почуття захищеності від надзвичайних ситуацій та стабільності у завтрашньому дні.

Крім того, щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення пожеж чи інших надзвичайних ситуацій, володимирецькі рятувальники провели для школярів лекцію по пожежній безпеці та цивільному захисту, а також розповіли про основні правила безпеки життєдіяльності. Адже кожен повинен знати та в разі потреби застосовувати на практиці вміння поводитися в тій чи іншій надзвичайній ситуації. Від цього без перебільшення залежить їхня безпека, здоров’я, а іноді навіть життя.

Крім того дітям розповіли про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, а також план дій під час радіаційної небезпеки. Учням також продемонстрували, як правильно користуватись вогнегасником у випадку виникнення пожежі. Працівники Служби «101» роздали учням інформаційні листівки та пам’ятки на різну тематику безпечної життєдіяльності.

По закінченню старшокласники задавили питання, які їх найбільше цікавили, а рятувальники надавали змістовні відповіді, щоб сповна задовольнити їх допитливість.

Наостанок працівники Служби порятунку запросили школярів завітати на екскурсію до районного пожежно-рятувального підрозділу та ознайомитися із буденною роботою працівників ДСНС.

Володимирецький РС ГУ ДСНС

України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку жіночі портрети ...
Наступна новина: Префекти в Україні ...

КОМЕНТАРІ